Professor Herwig Reynaert: "Het wordt harder strijden om een mandaat te bemachtigen"

14/09/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 12/09/18 om 11:27

Met de gemeente- en provincieraadsverkiezingen voor de deur - nog precies een maand slapen - heeft Torhoutenaar Herwig Reynaert samen met journalist Bart Dobbelaere een boekje geschreven waarin de gemeentepolitiek van naaldje tot draadje wordt belicht. In 'Wegwijs in uw gemeente' schetsen de twee auteurs in heldere taal het verloop van de gemeenteraadsverkiezingen, de functie van de politieke organen en de werking van de gemeentediensten, het OCMW en de politie. "Het worden op zondag 14 oktober verkiezingen anders dan anders", aldus Herwig. "Zowel op gemeentelijk als provinciaal vlak wordt het harder strijden om een mandaat te bemachtigen."

Herwig (52) woont met zijn gezin in de Koningsdreef op de wijk Driekoningen. Hij is sinds 2009 decaan van de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Gentse universiteit. Als professor heeft hij van de lokale politiek zijn uithangbord gemaakt. Gevolg: hij heeft het, op de drempel van de stembusgang van 14 oktober, momenteel razend druk met lezingen geven en politieke debatten leiden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!