Poperinge betaalt OC De Bollaard 15 jaar langer af

Redactie KW

Johan Lefever (Open VLD) vroeg zich af waarom de lening van de bouw van de nieuwe OC De Bollaard op twintig jaar gezet werd.

“Eigenlijk is mijn vraag eerder waarom er initieel gekozen werd voor een lening op vijf jaar. Normaal zou men initieel kiezen voor een lening op twintig jaar. Uiteraard zal dit financiële gevolgen hebben”, aldus Johan Lefever (Open VLD). “Als ik me goed geïnformeerd heb zal dat 2 % meer zijn op het einde van de rit.”

Ben Desmyter: “Het is inderdaad een uitzonderlijk dossier. Uiteindelijk streven we naar een zo laag mogelijke gemiddelde rentevoet. In dat opzicht was het opportuun om deze lening te herzien, waarvan we in het bestek voorzien hadden dat dat de eerste keer kosteloos kan gebeuren. Omdat De Bollaard relatief beperkt was van investering, kozen we voor vijf jaar. Nu zitten we drie jaar verder. In functie van het actief schuldbeheer konden onder gunstige voorwaarden opnieuw intekenen. De gemiddelde rentevoet is zo in zes jaar met de helft gedaald. Medio 2012 was dat nog 3,96 %, in 2015 3,53 % en nu 1,80 %. Dat de kost meer dan 2 % zal bedragen klopt niet, want de intrestvoet is zelfs minder dan 2 %.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier