Pol Van Den Driessche weigert uitgestoken hand van Vlaams Belang

Pol Van Den Driessche. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Pol Van Den Driessche, N-VA-lijsttrekker in Brugge, is niet van plan in te gaan op de uitnodiging van Stefaan Sintobin. De lijsttrekker van Vlaams Belang riep Van Den Driessche tijdens de lijstvoorstelling op om het cordon sanitaire te doorbreken.

Stefaan Sintobin deed de opmerkelijke oproep tijdens de lijstvoorstelling van Vlaams Belang Brugge zondag. “Ik wil niet langer het verwijt krijgen dat we maar wat staan te roepen aan de zijlijn. Neen, ik ben bereid verantwoordelijkheid te nemen en wil mee deze stad besturen. Ik doe dan ook een bijzondere oproep, in het bijzonder naar Pol Van Den Driessche van N-VA: stop met dat cordon sanitaire en laat ons samenwerken. Dat is trouwens ook wat heel veel militanten en kaders bij N-VA heel graag zouden zien gebeuren.”

Stefaan Sintobin.
Stefaan Sintobin.© Davy Coghe

Maar het is ijdele hoop voor Sintobin. Pol Van Den Driessche laat weten geen oren te hebben naar het voorstel. “Wij zijn daar duidelijk over: wij sluiten geen akkoorden met een extreme partij, niet van links en ook niet ter rechterzijde”, stelt Van Den Driessche. “Ik geloof ook helemaal niet dat onze achterban daarvoor supportert. Onze leden en kaders kennen echt wel het grote verschil tussen ons Vlaams-nationalisme en de visie van Vlaams Belang. Bovendien heeft die partij geen realistische oplossingen voor de problemen. Zo willen wij nieuwe Vlamingen die zich integreren en onze waarden respecteren ook effectief kansen geven.”

(PDV-foto Davy Coghe)