Pieter Vandekerckhove kiest voor CD&V en wil Oudenburg nog aangenamer maken

Pieter Vandekerckhove is de tweede nieuwe kandidaat voor de CD&V-lijst. Hij kiest voor die partij onder meer omdat hij lijsttrekker Peter Velle wil steunen. © (Foto LIN)
Redactie KW

Hij is de tweede nieuwkomer op de CD&V-lijst. “Ik vind me in het verhaal van Peter Velle”, vertaalt Pieter zijn keuze.

Pieter Vandekerckhove (38) woont in de Snoekstraat met zijn echtgenote Els Strubbe en hun kinderen Lukas en Ella. Beroepshalve is hij bankier. Pieter is lid van de ouderraad van de vrije basisschool H.Familie Oudenburg, waarvoor hij in de Raad voor Cultuur zetelt.

“Het is de eerste keer dat ik me politiek engageer, maar ik ken de wereld wel, want ik was onder meer tien jaar voorzitter van de Jeugdraad in Gistel en was actief bij Shibam Snaaskerke. Ik heb in die jaren vier schepenen versleten“, lacht Pieter.

Ik denk dat kiezen voor CD&V, het midden dus, meestal het verstandigst is

“Voor Oudenburg zie ik nog veel mogelijkheden om de stad gezelliger te maken. Ik denk hierbij aan het nog beter maken van de speelpleinen, orde en netheid, de voetpaden aanpakken. Als jong gezin vind ik ook dat het jeugdwerk en de sport nog meer bekend moet worden gemaakt, want nieuwe inwoners komen uit buurgemeenten of -steden en gaan nog altijd buiten Oudenburg voor deze activiteiten.”

“Bepaalde zaken kunnen zeker nog beter: bijvoorbeeld klantvriendelijke stadsdiensten, efficiëntie en communicatie naar de burger”, acht Pieter belangrijk.

“Ik denk dat kiezen voor CD&V, het midden dus, meestal het verstandigst is. En altijd overal kritiek op hebben is niet goed. Onze stad verdient stabiliteit en ervaring”, vindt Pieter Vandekerckhove die graag nog meer horecazaken in Oudenburg zou zien. “Misschien kan de stad voor ondersteuning zorgen. Iedereen betaalt belastingen, dus moet het hier zo aangenaam mogelijk worden.”

(LIN)