Paul Bekaert, advocaat van afgezette Catalaanse ex-leider : "Ik ben de luis in de Spaanse pels"

31/10/17 om 10:40 - Bijgewerkt om 21:29

"Het klinkt misschien hoogdravend, maar zo wil ik niet overkomen. Ik had wel verwacht dat Carles Puigdemont, de Catalaanse ex-leider, met mij contact zou zoeken. Door eerdere zaken, onder meer als raadsman van Basken die asiel aanvroegen, ben ik de luis in de Spaanse pels." Dat zegt meester Paul Bekaert in een gesprek met kw.be.

Advocaat Paul Bekaert bevestigt formeel : Carles Puigdemont was gisteren in de vooravond op zijn kantoor in de Hoogstraat Tielt. "Hoe dat contact tot stand is gekomen ? Zoals met alle andere cliënten", glimlacht meester Paul Bekaert, die toegeeft dat hij in de herfst van zijn al mooie carrière als advocaat nog een topzaak te pakken heeft. "Daar is het mij echter niet om te doen. Ik zoek zelf nooit de publiciteit. Door mijn engagement op het vlak van mensenrechten, onder meer bij de Liga voor de Mensenrechten, komt men bij mij terecht."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!