Patron café Ter Warrebrug op lijst N-VA in Oudenburg

Redactie KW

N-VA Oudenburg stelt drie nieuwkomers in het politieke landschap van Oudenburg voor. Jessie Lenaers, Rita Hoste en Hans Mangodt engageren zich voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Jessie Lenaers (62) verhuisde twee jaar geleden met haar echtgenoot André Van der Taelen van Puurs naar Oudenburg om dichter bij de zee te zijn. Jessie gaf 39 jaar les in OLVI, een grote secundaire school in Boom. Oorspronkelijk was dit een meisjesschool waar ze vooral aandacht besteedde aan het opvoeden tot zelfstandige, jonge vrouwen door hen zelfvertrouwen te geven, taalvaardigheid te stimuleren en interesse in de wereld bij te brengen.

Vlug geïntegreerd

Jessie bracht deze passie mee naar Oudenburg om zich als enthousiaste vrijwilliger, in te zetten in een lokale lagere school en als studiebegeleider bij KV Oostende. Ook muziek kleurt haar dag als lid van het Bredense Sint-Rikierkoor, waaruit haar sociaal engagement blijkt, evenals interesse in mensen en de wil om vlug geïntegreerd te zijn in haar nieuwe leefgemeenschap.

Onderwijs, gelijke kansen, armoedebestrijding en de Vlaamse identiteit genieten haar absolute aandacht.

Rita Hoste (54) woont sinds 1986 in Oudenburg. Ze is getrouwd met Geert Huyghebaert en samen hebben ze twee zonen. Ze is werkzaam bij Thuiszorg Oudenburg en dagopvang (NOAH) Eernegem. Haar werkopdracht doet ze meestal met de fiets. Haar grootste bekommernis is dan ook veilig verkeer en betere fietspaden.

Rita is ook actief in het verenigingsleven als bestuurslid van de Gezinsbond afdeling Oudenburg, bij KWB en Markant. Haar hobby’s zijn fietsen, dansen en fotograferen.

Patron Ter Warrebrug

Hans Mangodt(60), getrouwd met Carina Vyvey, is bekend als de patron van café Ter Warrebrug in Westkerke. Hij en zijn echtgenote staan er een kleine 20 jaar achter de toog. Ze hebben de zaak uit het niets opgestart. Hans en Carina hebben ze een zoon, Pieter-jan (28).

De nieuwe N-VA-kandidaat is sedert een viertal jaar met pensioen na een carrière bij Politie Kouter. Leven in een rustige groene omgeving zijn de interessegebieden van Hans. Oudenburg en deelgemeenten hebben veel groen, maar Hans hoopt dat dit in de toekomst in stand gehouden wordt en zelfs uitgebreid.

Verder wil hij de verkeersveiligheid in Oudenburg en zeker in de deelgemeenten verbeteren. Zijn aandacht gaat dan vooral naar de zwakke weggebruiker. Een ander aandachtspunt van Hans is de lokale zelfstandigen, in het bijzonder de buurtwinkels, ondersteunen.

(LIN)