Patrick De Klerck uit Blankenberge wordt lijsttrekker Open VLD voor provincieraadsverkiezingen

21/01/18 om 08:50 - Bijgewerkt om 09:10

Zaterdag heeft het regiobestuur Brugge de lijsttrekker voor Open VLD voor de provincieraadsverkiezingen aangeduid. De eer valt Patrick De Klerck te beurt, schepen en gewezen burgemeester van Blankenberge.

Patrick De Klerck uit Blankenberge wordt lijsttrekker Open VLD voor provincieraadsverkiezingen

© BP

"Het regiobestuur kwam samen om een lijsttrekker aan te duiden voor de provincieraadsverkiezingen van oktober 2018", zegt Patrick De Klerck in een persmededeling. "Mijn kandidatuur werd met ruime meerderheid bekrachtigd. Ik dank de afgevaardigden voor hun vertrouwen. Ook wens ik Elke Carette uit Torhout, die ook kandidaat-lijsttrekker was, te bedanken voor de faire strijd. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met haar, uittredend provincieraadslid Hugo De Plecker uit Knokke-Heist, Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem uit Brugge en verscheidene kandidaten uit de regio een sterke lijst zullen kunnen vormen."

Delen

"Hij is ongetwijfeld de geknipte persoon"

"Patrick is geen onbekende in de politiek. Hij was al eerder meer dan 10 jaar provincieraadslid en kent dus het reilen en zeilen van de Provincie door en door", reageert voorzitter Open VLD regio Brugge Jean-Marie De Plancke. "Ook beschikt hij over heel wat politieke ervaring als Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van de stad Blankenberge. Naar aanleiding van de vorige provincieraadsverkiezingen behaalde hij 3.350 voorkeursstemmen. Patrick heeft een licentiaat in de economische geografie en een licentiaat in de stedenbouw/ruimtelijke ordening op zak, en was verbonden aan de Universiteit Gent, werkte in de Kamer van Koophandel, bij de Vlaamse overheid en was twee legislaturen adviseur op het kabinet van Vlaams Minister van Economie en Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen. Hij is dus ongetwijfeld de geknipte persoon om de provincieraadslijst aan te voeren voor Open VLD regio Brugge."

(SVK - foto a-BP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!