Parlementsleden Oekraïne bezoeken Brugge en haven

30/11/17 om 19:56 - Bijgewerkt om 19:55

Ze kwamen er in het kader van de Inter Parlementaire Unie waarbij ook parlementsleden van ons land eerder al een bezoek gebracht hebben aan Kiev.

Parlementsleden Oekraïne bezoeken Brugge en haven

© Davy Coghe

Het was de Brugse senator Pol Van Den Driessche die ze na hun bezoek aan Namen, aan de Nato en aan Brussel; donderdag in Brugge mocht verwelkomen. Hij trok met de parlementsleden richting haven Zeebrugge waar ze in het MBZ-gebouw de nodige uitleg kregen over de werking van de haven, met heel wat aandacht voor de LNG gasterminal. Ook gedelegeerd bestuurder Joachim Coens had een onderhoud met de parlementsleden.

Na Zeebrugge reed het gezelschap via het witte polderdorp Lissewege naar Brugge waar ze in de Zevende Hemel genoten van de lunch gevolgd door een bezoek aan Brugge met een ontvangst op het stadhuis door schepen Philip Pierins en een koetstocht door Brugge waarbij ook de wijk Sint-Anna aangedaan werd. Hun dag eindigde met shoppen in Brugge vooraleer ze morgen terug vliegen.

(SR/foto DC)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!