Pakt CD&V Oostrozebeke uit met derde lijst?

Op de foto het voorlopige CD&V bestuur met Jean Marie Bonte, Aad De Marez, Carol Eeckhout en Jean Pierre Vandemaele.
Redactie KW

Sinds een paar dagen staat politiek Oostrozebeke in rep en roer. Het reanimeerde CD&V-bestuur heeft niet alleen beslist om hun werking nieuw leven in te blazen, maar als het eventueel nog kan wil het uitpakken met een lijst om straks als derde deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Precies de opkomst van een derde lijst baart de huidige meerderheid zorgen omdat het huidige bestuur bestaat uit CD&V-aanhang. De kans dat CD&V toch nog als derde lijst zal deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen is echt heel klein, want volgens woordvoerder Aad De Marez is het uiteindelijk de basis die zal beslissen.

Alleen is er één groot probleem want die basis is momenteel beperkt tot een 20-tal leden. Het bestaande CD&V bestuur wil dus eerst werk maken van een stevige basis vooraleer de knoop wordt doorgehakt of er al dan niet een deelname komt aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De nieuwe sterke man achter het vernieuwde CD&V-project was uiteindelijk heel klaar in zijn besluit. “Laten we eerst werk maken van een reanimatie van het plaatselijk CD&V-bestuur en pas dan kan er aan verkiezingen gedacht worden en vooral die laatste stap leek voorlopig heel, heel ver af. Ten slotte werd er ook nog eens op gewezen dat ex-burgemeester Jean-Marie Bonte geen politiek mandaat meer gaat opnemen en zich niet meer verkiesbaar zal stellen.

(CLY-foto Julien Cluyse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier