Oudenburgs stadsbestuur maakt werk van uitbreiding gratis wifi

Onder meer in het stadhuis wordt wifi beter toegankelijk voor bezoekers. © LIN
Redactie KW

De stad behoort tot de 2.800 steden en gemeenten die 15.000 euro krijgen van de Europese Unie om gratis publieke en draadloze hotspots voor internet te installeren. Voorwaarde is dat de stad zelf instaat om de gratis wifi te voorzien.

Het was Open VLD, toen nog in de oppositie, die het concept Wifi4EU signaleerde in de gemeenteraad. “Het is een goede zaak dat we hiermee in het begin van deze nieuwe legislatuur aan de slag kunnen”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). “We willen afstappen van de huidige stugge inlogprocedures om online te geraken in het stadhuis, cc Ipso Facto, cc De Zuidpoort. We willen toegankelijk internet voor iedereen.”

Een volgende stap wordt extra wifi-hotspots te installeren op strategische plaatsen in Oudenburg, zoals in de sporthal, de terreinen van White Star, speelplein De tunne en enkele plaatsen in de deelgemeenten. “Toegankelijk internet is een basisrecht voor iedereen geworden, niet meer weg te denken uit onze leefwereld”, vindt Anthony Dumarey.

Cursussen

“Ook willen we nog meer inzetten in internetcursussen voor senioren en al wie daar minder kans toe krijgt. We mogen er niet vanuit gaan dat iedereen zijn of haar weg vindt naar het web. Voor deze cursussen zal in het Lokaal Dienstencentrum voldoende plaats zijn”, aldus nog de burgemeester.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier