Oud-burgemeester Stefaan De Clerck stopt als gemeenteraadslid in Kortrijk

Stefaan De Clerck, Christine Depuydt en Alain Cnudde. © Twitter
Redactie KW

Stefaan De Clerck, Christine Depuydt en Alain Cnudde stoppen als gemeenteraadslid voor de CD&V in Kortrijk. De drie nemen ontslag als gemeenteraadslid en geven de fakkel door. Stefaan De Clerck was van 2001 tot 2012 burgemeester van Kortrijk.

Stefaan De Clerck (67) was burgemeester van Kortrijk van 2001 tot 2012, met een onderbreking toen hij minister van Justitie werd. Hij bleef wel raadslid. Alain Cnudde (48) was negen jaar schepen van Welzijn, Burgerzaken en Financiën. Christine Depuydt (55) was 18 jaar gemeenteraadslid, waarvan vier jaar als schepen van Cultuur.

De Cd&V’ers werden naar de oppositie verwezen, toen Vincent Van Quickenborne (toen Open VLD, nu Team Burgemeester) in 2012 een coalitie sloot met N-VA en SP.A. Een meerderheid die dit jaar verlengd werd. De drie CD&V’ers maken het nieuws zelf bekend via een filmpje op sociale media. In een gezamenlijke verklaring zeggen dat “het leven un long adieu is, maar ook altijd the first day voor iets anders.”

Ze verwijzen ook naar de toekomst van de partij: “Onze opvolgers hebben nu al een tijdje de leiding overgenomen. We willen de kans bieden aan nieuwe mensen om zich met veel energie in te zetten in de lokale politiek. Ze verdienen kansen om op hun manier de toekomst van onze streek voor te bereiden. Zo geven we een aanzet aan onze CD&V-afdeling om zich stevig te vernieuwen. Wij zullen er met onze ervaring zijn voor hen. We danken iedereen die ons gesteund heeft en iedereen met wie we hebben mogen samenwerken.”

Oud-burgemeester Stefaan De Clerck stopt als gemeenteraadslid in Kortrijk

Wie hun vervangers uit de gemeenteraad zijn, wil de partij nog niet bekend maken. Als niemand weigert, zijn de nieuwe raadsleden Benjamin Vandorpe, Mia Cattebeke en Filip Santy. De eerste twee zijn nieuwkomers, Aalbekenaar Filip Santy is ook een voormalig schepen.

Stefaan De Clerck 2018https://www.facebook.com/StefaanDeClerck2018/https://www.facebook.comFacebook1263

Bedankt Kortrijk.

BREAKING NEWS!

Dankbaar om 18 jaar Kortrijk te mogen dienen vanuit de lokale politiek.
Dankbaar voor alle steun en samenwerking.
Trots op alles wat we hebben kunnen doen voor Kortrijk.
Nu geven we de fakkel door en steunen we de vernieuwing van CD&V in Kortrijk.

Geplaatst door Stefaan De Clerck 2018 op Dinsdag 2 juli 2019

video1.0https://www.facebook.com/StefaanDeClerck2018/videos/439273226916550/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier