Oppositie verwijt gemeentebestuur een gebrek aan daadkracht

Burgemeester Jan Stevens (CD&V) repliceerde dat het decreet nog maar een maand oud is en nu al besproken wordt op de gemeenteraad. © CP
Redactie KW

Hoewel de aanstelling van Guy Seyns als nieuwe financieel directeur een formaliteit leek in de gemeenteraad van Wielsbeke, werd dit punt aangegrepen door de oppositie om het bestuur een gebrek aan daadkracht te verwijten.

Op de gemeenteraad donderdagavond kwam Guy Seyns, huidig gemeenteontvanger en OCMW-ontvanger, de eed afleggen als financieel directeur. Dit komt door het Decreet Lokaal Bestuur, dat stelt dat het OCMW moet opgaan in het gemeentebestuur. Er komen 2 overkoepelende functies: een algemeen directeur en een financieel directeur, waarbij deze laatste dus al ingevuld is. Raadslid Georges Lambrecht (U.) stelt dat de gemeente belangrijke deadlines van het decreet aan haar laars lapt en de benoeming bovendien binnenskamers regelde. Burgemeester Jan Stevens (CD&V) repliceerde dat het decreet nog maar een maand oud is en nu al besproken wordt op de gemeenteraad. De insinuatie rond de benoeming noemt hij ook totaal onjuist.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier