Oppositie uit kritiek op communicatie rond vernieuwing dorpskern

Aan het gemeentehuis komt een aanbouw. © PCO
Redactie KW

De voorstelling van het communicatie- en participatietraject voor de dorpskernvernieuwing in Langemark verhitte maandagavond de gemoederen tijdens de gemeenteraad.

Schepen van ruimtelijke ordening Frank Gheeraert (Open VLD) wil de burger uitgebreid en planmatig informeren met dialoogtafels, een extra editie van de infoflash, inspraak- en infomomenten over de dorpskernvernieuwing en het wooninbreidingsproject Vijverpark. Daarvoor wordt een communicatiebureau onder de arm genomen.

“Waarom verstrek je info in beperkte groepen? Waarom mag niet iedereen het ‘schandaal’ van de aanbouw van het Kasteel becommentariëren?”, vuurde Robert Barthier (N-VA) zijn pijlen af. “Iedereen zal de kans krijgen om zijn mening te verkondigen. Jullie zagen jaren dat er geen inspraak is. Dat komt er aan en het wordt afgebrand”, reageerde de schepen verwonderd.

Duur communicatiebureau

De oppositie had het niet begrepen op het inhuren van een communicatiebureau. “Als jullie daarvoor zelf niet bekwaam zijn, kunnen jullie partijkassen de factuur van 6.000 euro laten betalen. Een bureau moet jullie beleid verkopen. Krijgen wij ook een zelfde forum?”, vroeg Dominique Cool (N-VA) zich af. Burgemeester Alain Wyffels: “Er is een verschil tussen een partijblad en een gemeenteblad. Het bureau zal ook een deel van het redactionele werk op zich nemen en de bevolking meenemen in een stappenplan.”

Jean-Marie Callewaert (SP.A) stelde zich de vraag hoe het verder moet als 70 procent van de bevolking de plannen blijkt af te schieten. “Wat dan?”

(PCO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier