Oppositie onthoudt zich bij dossier kleinhandelszone Diksmuide

Schepen Kurt Vanlerberghe bij de toekomstige kleinhandelszone © GUS
Redactie KW

Langs de Esenweg in Diksmuide komt een kleinhandelszone van twee hectare waarop vier tot zeven winkelpanden kunnen komen. Het stadsbestuur verkocht het perceel voor ruim vier miljoen euro aan de Ion Holding die er naast percelen voor winkelpanden ook een toegangsweg zal creëren naar de nabijgelegen parking van de NMBS.

Het stadsbestuur kreeg zestien biedingen binnen en organiseerde een tweede ronde voor de drie hoogste bieders. Er kunnen onder meer modezaken komen, maar ook elektro, doe-het-zelf en zelfs een fastfoodrestaurant. “De stadskern heeft onvoldoende grote winkelpanden om bekende merken aan te trekken“, weet schepen Kurt Vanlerberghe (sp.a-open) bijgestaan door burgemeester Lies Laridon (CD&V) die extra onderlijnde dat grotere winkels net versterkend zullen werken voor de kleinhandel in de stadskern.

Daarvan was onafhankelijk raadslid Mieke Vanrobaeys niet overtuigd. Zij vreest voor stijgende leegstand in het centrum. Koen De Hantsetters (N-VA) haalde nog het groeiende succes van de e-commerce aan en vroeg zich daarom luidop af of zo’n zone misschien niet achterhaald is. Uiteindelijk onthield de voltallige oppositie zich bij de stemming over dat punt.

(GUS/foto GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier