Oppositie nog niet klaar voor de verkiezingen in Torhout

20/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 19/04/18 om 10:41

Over precies een halfjaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen net achter de rug. En mogen de winnaars juichen en de verliezers hun wonden likken. 'Zes maanden' is bij wijze van spreken 'morgen' in de politiek en toch is meerderheidspartij CD&V nog altijd de enige die haar volledige kandidatengroep heeft bekendgemaakt. Ook SP.A organiseerde een persconferentie, maar loste enkel een handvol namen. Voor de rest overal windstil. Blijkbaar is de oppositie nog niet klaar voor de verkiezingen.

Eind januari - opmerkelijk vroeg - riep CD&V zijn aanhang en de pers samen in zaal De Bosgalm om met veel gevoel voor show zijn 27 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor te stellen. Of eigenlijk maar 26, want pas in maart was de partij ook met haar laatste kandidate rond: de kleurlinge Adeline Tapsoba, die sinds begin 2014 de bier- en wijnbar Le Faso in de Hofstraat runt en een multicultureel tintje aan de kandidatenlijst toevoegt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!