Oppositie krijgt geen tweede kans van meerderheid in Alveringem

Herman Rombaut van CD&V. © AB
Redactie KW

Oppositiefractie PRO greep op de installatievergadering door een eigen administratieve fout naast haar twee zitjes in het bijzonder comité voor de sociale dienst. De meerderheid gunt hen nu geen tweede kans en zal donderdag 24 januari op de gemeenteraad eigen kandidaten voordragen.

“Wij hebben een procedurefoutje gemaakt door twee kandidaten van hetzelfde geslacht voor te dragen. Maar wie ziet nooit iets over het hoofd? Volgens de verkiezingsuitslag hebben wij recht op die twee plaatsen. Hopelijk is de meerderheid dus collegiaal en gunt ze ons alsnog die plaatsen”, sprak woordvoerder Jean-Pierre Mouton (PRO) eerder.

IJdele hoop

Ondertussen is bekend dat de hoop van PRO ijdele hoop blijkt te zijn. Meerderheidspartijen CD&V-Gemeentebelangen hadden de eerste stap kunnen zetten om deze nieuwe legislatuur met een schone lei te beginnen. Maar dat doen ze dus niet. CD&V draagt Herman Rombaut uit Stavele voor, Gemeentebelangen Gijverinkhovenaar Rudi Mares.

“Moreel is dit niet correct van Gemeentebelangen-CD&V”, reageert Jean-Pierre Mouton van PRO. “Of ik mijn boosheid heb geuit? Neen, dat helpt toch niet. Maar het is triestig en alvast geen goede start van deze nieuwe legislatuur.”

Comeback

Herman Rombaut (CD&V) wilde vanaf deze legislatuur niet meer aan politiek doen, maar maakt nu toch een kleine comeback. “In dit comité wordt geen beleid gevoerd, maar worden mensen met problemen geholpen. Dat ligt mij helemaal”, reageert Herman.

Rudi Mares van Gemeentebelangen is op zijn beurt reeds drie legislaturen actief achter de schermen. Hij zegt zelf van vereerd te zijn om dit mandaat te kunnen invullen. “Ik ben sociaal en verdraag moeilijk onrecht. Ik zal dus iets kunnen betekenen voor wie het OCMW nodig heeft. Op mijn 74ste is dit een nieuwe uitdaging en het geeft me écht een boost.”

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier