Oppositie komt met een volledige lijst in Spiere-Helkijn

Vincent Devos gaat de uitdaging aan en stelt een volledige lijst samen onder @spirant. © GF
Redactie KW

Nog 150 dagen voor we met zijn allen naar de stembus trekken. Op 14 oktober kies je wie de volgende zes jaar Spiere-Helkijn zal besturen. Wie en welke partijen vind je straks op de lijsten en wie doet er niet meer mee? Tijd voor een stand van zaken.

Hoewel het de voorbije maanden vrij rustig bleef op het politieke toneel in Spiere-Helkijn, wordt achter de schermen duchtig gewerkt aan de lijsten. Zeker is wel dat burgemeester Dirk Walraet niet meteen op zijn lauweren kan rusten. Het enige oppositielid Vincent Devos timmert hard aan een volledige ploeg. Komt er na 30 jaar burgemeesterschap een verrassing uit de bus?

Verjonging

De overheersende partij Lijst van de burgemeester, waarmee in 2012 huidig burgemeester Dirk Walraet een monsterscore behaalde van 1.143 voorkeurstemmen, krijgt het gezelschap van @spirant. Waar Vincent Devos er in 2012 nog alleen voorstond, is dat nu niet langer het geval. “We hebben nu een volledige lijst bij @spirant, gesprekken zijn nog volop aan de gang en binnenkort komen we naar buiten met het nieuws. We kunnen in ieder geval zeggen dat Spiere-Helkijn nood heeft aan verjonging en dat onze lijst zal gevuld zijn met ambitieuze mensen, die ook vinden dat er veranderingen nodig zijn. Een gelijke 50 procent op de lijst is man en 50 procent is vrouw. Na 12 jaar oppositie wordt oktober 2018 een grote uitdaging voor @spirant”, aldus Vincent Devos.

Ook de lijst van de burgemeester LB zal voor de nodige verrassingen zorgen. Burgemeester Dirk Walraet, 73 jaar, blijft in ieder geval lijsttrekker en gaat volop voor nog een termijn en dit na 30 jaar burgemeesterschap. Op plaats twee komt Conny Seynaeve, nu schepen en vooral gekend door haar grote inzet voor de voetbal en het sociaal welzijn in Spiere-Helkijn. Ook op plaats drie komt een gekend figuur, Roger Deldaele, die nu ook zetelt in het schepencollege.

Ervaring

Volgens de burgemeester zal de verdere lijst veel verrassingen bevatten. “Wij hebben gezorgd voor verjonging op onze lijst, welke reeds compleet is en waar later zal over gecommuniceerd worden. Voor ons was het nu vooral belangrijk om voor een lijst te zorgen waar er een combinatie is van ervaring en verjonging“, aldus Dirk Walraet. De vroegere twijfel of er wel verkiezingen nodig waren in Spiere-Helkijn is nu volledig van de kaart. Er zullen inderdaad verkiezingen zijn en nog wel mogelijks met de nodige verrassingen in petto.

(GBA)