Oppositie in Vleteren eist meer inspraak

Pierre Vandenbuerrie, Wim Vannobel, Cindy Van Eeckhoutte en Erna Regheere. © RV
Redactie KW

De vijf (administratieve) agendapunten van de gemeenteraad in Vleteren werden maandagavond afgehaspeld in tien minuten tijd, maar de rubriek ‘varia’ zorgde daarna nog voor een klein uurtje animo.

De CD&V-oppositie eiste meer medezeggenschap. Guido Berten (CD&V): “Sinds meer dan een jaar stellen wij zelfs geen kandidaten meer voor om af te vaardigen naar de algemene vergaderingen van intercommunales. Dat heeft toch geen zin, het zijn steeds de kandidaten van de LVP-meerderheid die aangeduid worden. Partijgenoot Kristof Dejonckheere stelde dat er vroeger toch veel meer discussie mogelijk was tijdens de gemeenteraad, en dat er soms toch eens geluisterd werd naar de positieve voorstellen van de minderheid. Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) antwoordde dat de oppositie steeds minder punten voorlegt. Johan Depinois, die zetelt als onafhankelijke, zei dat hij niet kwam naar de gemeenteraad van april, uit protest. “In april had de CD&V de gemeenteraad bijeengeroepen, maar toen kwam de meerderheid niet opdagen. Toen waren er wel agendapunten”, aldus Depinnois. “Ja, maar het schepencollege had die gemeenteraad niet bijeengeroepen, omdat er onvoldoende punten waren”, aldus de burgemeester.

Er werd achteraf hulde gebracht aan Erna Regheere, die na 24 dienst als administratief bediende bij de gemeente met pensioen ging. Er waren diploma’s ‘Laureaat van de Arbeid’ voor Wim Vannobel (Expert ambachtelijke brood- en banketbakkerij); Cindy Van Eeckhoutte (Meester florist) en Pierre Vandenbuerrie (Professionel van het hout).

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier