Oppositie hekelt plannen voor kunstwerk op zeedijk Wenduine

Christiane Knudde legde de eed af als gemeenteraadslid. © LBEB
Redactie KW

De gemeenteraad van De Haan startte met de eedaflegging van gemeenteraadslid Christiane Knudde. Zij vervangt Ronny Vandaele, die aan de slag gaat als bibliothecaris bij de gemeente.

Vooral schepen Marleen De Soete leek tijdens de gemeenteraad kop van Jut. Zo was de oppositie kritisch over de plannen van de gemeente om een kunstwerk in de vorm van een vuurtoren te plaatsen op het einde van de zeedijk van Wenduine. Heel wat leden van de oppositie waren hier niet van op de hoogte en konden dat maar weinig appreciëren. “Het gaat hier toch een om een serieus budget, je kon de plannen dan toch minstens al eens toelichten aan de gemeenteraad. Het dossier ligt dan wel ter inzage, maar als je niet weet dat het bestaat kan je het ook niet inkijken”, zei Christine Beirens (LB).

Winteractiviteiten

Ook Mathieu Delbarge (N-VA/Samen) had enkele kritische bemerkingen. “Is het aangeraden om zelf iets te plaatsen op de zeedijk, terwijl we tegen het energieatol waren omdat dit het zicht van de inwoners zou belemmeren?”, merkte Delbarge op. Hij stelde zich ook vragen bij een zending van de dienst Toerisme naar alle tweedeverblijvers. Die kregen allemaal een folder in de bus met de winteractiviteiten. “Waarom deze ouderwetse manier van werken?” De Soete verdedigde de strategische keuze. “De zending kadert binnen een actieplan om winteractiviteiten te promoten bij tweedeverblijvers. Met Facebook bereik je niet iedereen. Het is nog altijd heel doeltreffend om op tijd een folder te sturen naar de mensen om hen warm te maken om naar De Haan af te zakken”, zei De Soete.

Procedurefout

In de gemeenteraad bleek ook dat de herinrichting van het Leopoldplein een fikse vertraging oploopt door een procedurefout. “Farys was de aanbestedende overheid. Er werd een fout gemaakt. Een aannemer die de aanbesteding niet had gekregen, maakte hiervan gebruik om met een procedureslag te dreigen. Daarom werd besloten om opnieuw te beginnen met de aanbesteding. Daarom vragen we aan gemeenteraad om het dossier opnieuw goed te keuren. We verliezen jammer genoeg wat tijd. De werken starten nu na de zomer in september. We komen hiermee tegemoet aan de vraag van de handelaars”, zegt schepen Paul Meyers.

(LBEB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier