Opmerkelijk voorstel: verduiningsproject moet onaantrekkelijke skyline Zeebrugge wegwerken

16/09/18 om 15:55 - Bijgewerkt om 15:58

De Blankenbergse Open VLD-schepenen Philip Konings en Patrick De Klerck komen met een opmerkelijk voorstel voor de dag: door tussen Blankenberge en Zeebrugge bijkomend duingebied aan te leggen, willen ze een visuele buffer vormen tegen de Zeebrugse haveninfrastructuur en in één trek door ook een groot stuk natuurrecreatie bij creëren. "En, aanvullend op de harde kustverdediging zoals de stormmuur rond de jachthaven, is dit ook een vorm van zachte zeewering waarmee we de kust nog extra kunnen beschermen tegen zware stormen. Dit is dus een dubbele win-win", klinkt het.

Met hun 'verduiningsproject' zien de twee kustpolitici nieuwe ontwikkelingskansen voor toerisme en recreatie. "Het gebied sluit immers naadloos aan op het Zeebos, de Fonteintjes en de toekomstige ecogolf. Een breder strand ten oosten van de O'Neill Beachclub, zal ook meer ruimte bieden voor watersportactiviteiten en evene...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!