Open VLD Poperinge heeft lijst volledig klaar

Patrick Schatteman en Sabien Laheye-Battheu van Open VLD Poperinge hebben hun lijst helemaal klaar. (Foto MD)
Redactie KW

Open VLD is de tweede partij in Poperinge die volledig klaar is met haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Huidig fractievoorzitter en Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (51) trekt de lijst, voorzitter Patrick Schatteman (52) duwt.

Open VLD Poperinge heeft de lijstvorming afgerond. Deze lijst, die op 13 juni al goedgekeurd werd door het bestuur, moet in augustus nog bekrachtigd worden door de Open VLD-leden. De gemiddelde leeftijd bedraagt 44 jaar, de jongste kandidaat is 22, de oudste 78.

Maar liefst twee derde van de namen op de lijst is nieuw. Negen van de vijfentwintig namen kandideerden ook al in 2012. Zeven van de negen mandatarissen blijven op post. De huidige OCMW-raadsleden John Vanrenterghem en Martial D’Alleine zetten een stapje terug.

Meer vrouwen

Uittredend gemeenteraadslid Danny Lefebvre uit Reningelst neemt de tweede plaats op de lijst voor zijn rekening. Zijn collega-raadsleden Christine Verdonck (vierde plaats), Johan Lefever (vijfde plaats) en Pascal Lapanne (zevende plaats) volgen. Marie-Claire Tylleman steunt de lijst van op plaats 24.

“Open VLD Poperinge trekt absoluut de kaart van verjonging – de gemiddelde leeftijd is 44 jaar en maar liefst zeven mensen zijn jonger dan 30 – en kiest bewust voor meer vrouwen (13) dan mannen (12) op de lijst”, stelt lijstduwer Patrick Schatteman. “Jongerenvoorzitter Bram Meeuw staat op de derde plaats op de lijst en vindt als één blok achter zich, centraal op de lijst, uittredend gemeenteraadslid Bert Costenoble, Axelle Saeremans, Nina Bonduelle, Midas Vandevyvere, Mathijs Delbecque en Jennifer Derycke.”

“We zijn waakzaam voor de vergrijzing en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan”

“Nieuwkomers op de lijst zijn advocaat-confrater Sophie Gruwez, Dries Delannoy, David Beerlandt, Marleen Knockaert, Silvy Lefever, Marnix Deleye, Dorine Laconte-Durieu, Alina Irina Calugar en Mariette Coene. Franky Vermeersch en Isabel Sticker stelden zich ook in 2012 kandidaat”, vult lijsttrekker Sabien Lahaye-Battheu aan.

Positief, evenwichtig en vooruitstrevend. Dat zijn de hoofdthema’s in ons partijprogramma, die je ook ziet terugkomen in de lijst“, verduidelijkt Patrick Schatteman. “Als grootste oppositiepartij willen we de kiezer niet overtuigen door kritiek te geven op het huidig bestuur, maar door ons eigen positieve verhaal te brengen. Poperinge wordt opnieuw vooruitstrevend, omhelst de nieuwe trends zoals digitalisering in de maatschappij. Tezelfdertijd zijn we waakzaam voor de vergrijzing en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Vandaar dat de ploeg, die deze stad en haar deelgemeenten zal besturen, evenwichtig moet zijn door de juiste uitgaven te doen, zonder de belastingdruk te verhogen voor de burger. En duurzaamheid dragen wij hoog in het vaandel. Zo maken we Poperinge klaar voor de toekomst, wordt het een stad die aantrekkelijk is voor jonge gezinnen, een stad waar men zorg draagt voor iedereen die het nodig heeft en waar alle leeftijden in harmonie samenleven. De ideale plek voor wie werkt, investeert, zich ontspant, op rust is of studeert.”

“Onze ambitie is om zeker mee de stad te besturen, na zoveel jaren in de oppositie. Poperinge gaf de vorige keer, in 2012, al dat signaal, hopelijk wordt dit versterkt. Voor een eventuele coalitie sluiten wij alleen het Vlaams Belang uit”, besluit Sabien Lahaye-Battheu.

(AHP)