Open VLD PLUS zet overheidsmanager en vrijwilliger op de lijst

Redactie KW

Professioneel is Andries Vienne (35) actief als overheidsmanager rond sociaal beleid. Met 10 jaar ervaring binnen het sociaal beleid en de sociale zekerheid werkt hij nu als beleidscoördinator voor het Sociaal Huis Oostende.

Daarvoor was hij adviseur sociale bescherming bij de federale overheid. Daar werkte hij onder meer aan de strijd tegen uitkeringsfraude en transportfraude en aan de transnationale samenwerking met de Beneluxlanden en Duitsland.

Andries groeide op binnen de horecasector, als zoon van gemotiveerde hotelondernemers in Brugge. Tot op vandaag zet hij zich actief in binnen het familiebedrijf.

“Naast het professionele vind ik het ook belangrijk mij vrijwillig in te zetten en sociale engagementen op te nemen. Zo ben ik bestuurder bij het West-Vlaams Regenbooghuis. Samen met vrienden richtte ik in Brugge deze vereniging op voor holebi- en transjongeren te ondersteunen.”

Een frisse wind mag wel eens door Brugge waaien

Hij zetelde daarna in de raden van bestuur van Wel Jong Niet Hetero en Cavaria, de nationale LHBT-koepel, en gaf in West-Vlaamse scholen workshops rond diversiteit en seksuele gezondheid. Ook vandaag zet Andries zich achter de schermen in de Brugse LHBT-gemeenschap.

Andries kijkt terug op een engagement dat 18 jaar geleden begon, en zet zich verder in voor een sterkere samenleving. Daarbij staan persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid voorop. Bruggelingen zijn ondernemend en sterk – een stadsbestuur moet hen daarin ondersteunen. Met de juiste tools en kansen zorgen Bruggelingen voor initiatief, voor innovatie, voor groei, voor werk en welvaart. Vrijheid moet primeren op regelneverij, vindt Andries.

“Een stad waar iedereen zijn eigen kan zijn, in respect met elkaar, is wat ik wil zien. Een frisse wind mag wel eens door Brugge waaien. Het Open VLD PLUs – verhaal is me dan ook op het lijf geschreven.”

“Ik heb Andries gevraagd om mee te schrijven aan ons verkiezingscampagne. Hij beschikt over het engagement en de expertise die alle beleidsmensen zouden kunnen gebruiken”, vylt Mercedes Van Volcem aan.

“Als sociaal liberaal vind ik dat je eigenaar bent van je eigen leven. Je bent vrij én verantwoordelijk. Onze taak is om je te steunen en kansen te bieden om van jouw talenten en kunsten de allerbeste toekomst te maken.”, zegt Andries.