Open VLD Oudenburg heeft de lijst bijna klaar

Redactie KW

De liberale partij stelde 16 van de 21 kandidaten voor tijdens de kaas- en breugelavond van zaterdagavond in de Arnolduszaal van de Abdijhoeve. Speciale gast was staatssecretaris Philippe De Backer, bevoegd voor onder meer Noordzee en bestrijding van sociale fraude.

De voorbije dagen startte Open VLD Oudenburg haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. In het straatbeeld verschenen de eerste borden met de slogan Gewoon Doen!

Zes debutanten

Lijsttrekker Anthony Dumarey stelde zaterdagavond al 16 kandidaten voor. Er zijn zes debutanten in de politiek waarvan al vier eerder werden aangekondigd: Wietse Marchand, Sabrina Broidioi, Jens Ballière en Elize Daene. “In primeur kan ik nog twee nieuwkomers voorstellen: Ariella Vandenberghe en Randy Van Oyen”, aldus de lijsttrekker.

Ariella Vandenberghe is voorzitter van de bloedgevers van Ettelgem en beroepshalve verpleegkundige in het UZ Gent. Ze is getrouwd met Koen Declerck en mama van Anaïs en Eli. Politiek is haar niet vreemd want eerder was haar echtgenoot al kandidaat bij Open VLD. ” Ik wil me inzetten voor een eerlijk Oudenburg en ondersteuning bieden aan de vele verenigingen in onze stad”, zegt Ariella over haar engagement.

Tweede nieuwkomer is Randy Van Oyen. Hij is zaakvoerder van Build4Ever. Randy is getrouwd met Virginie Schoutteet en vader van twee zonen. Hij is actief in de oudervereniging van basisschool De Tandem. “Ik wil vooral aandacht schenken aan de openbare werken in onze stad en de scholen sterk ondersteunen”, verwoordt Randy zijn betrachting.

Vaste waarden

Op de lijst staan ook de vaste waarden met de huidige mandatarissen Romina Vanhooren, Stefaan Reynaert, Herlinde Devriendt, Roland Blomme en Lies Goemaere. Verder engageren Nathalie Poldervaart en Marnix Verstegen zich voor een tweede keer en is ook Erna Coene, gewezen OCMW-voorzitter en gemeenteraadslid, opnieuw van de partij.

Tenslotte nog de twee sterkhouders van Open VLD: Anthony Dumarey is lijsttrekker en Jaak Lingier lijstduwer.

(LIN – foto LIN)