Open VLD in kartel met huidige meerderheid naar verkiezingen in Ledegem

Bart Dochy: "Er zijn nog heel wat plannen voor de toekomst die we graag samen zouden willen realiseren voor onze inwoners." © VP/JRE
Redactie KW

Volgend jaar trekt Open VLD in Ledegem samen met het huidige kartel CD&V/VD naar de kiezer.

De verkiezingen zijn pas voor binnen een jaar, maar nu al wordt er in Ledegem stevig gewerkt achter de schermen. In de eerste plaats raakte bekend dat het kartel SP.A en Groen apart zal opkomen. Ook Vlaams Belang zou terug met een lijst opkomen, maar dat werd nog niet bevestigd. Veel groter nieuws viel er wel te rapen binnen de huidige CD&V/VD-meerderheid. In 2018 zal het CD&V/VD-kartel, dat nu een meerderheid van 17 op 21 zetels heeft, uitgebreid worden met Open VLD.

VD bestaat nu uit N-VA en onafhankelijken, maar in 2000 maakte de VLD-fractie daar ook deel van uit. In de laatste fase van de gesprekken heeft VLD zich toen afgescheiden en is ze onder de vlag van Actief naar de kiezer getrokken. De huidige vraag van raadslid Piet Vandermersch van Open VLD Ledegem zou als resultaat kunnen hebben dat het toen beoogde kartel achttien jaar later alsnog zal gerealiseerd worden. Ook NVA-bestuurslid Wally Corneillie kan zich in dit project vinden.

Nog veel ambitie

“CD&V/VD, het kartel tussen CD&V, N-VA en onafhankelijken, gaat opnieuw samen naar de kiezer in 2018”, aldus burgemeester Bart Dochy. “CD&V en VD, wat staat voor Vrijheid en Democratie, hebben de voorbije achttien jaar goed samengewerkt. Het klikt goed en er is veel gerealiseerd voor Ledegem. Er is nog veel ambitie en er zijn nog heel wat plannen voor de toekomst die we graag samen zouden willen realiseren voor onze inwoners. Er is dan geen enkele reden waarom we, nu ook samen met Open VLD, het kartel niet verder zouden zetten.”

(LDE)