Oostrozebeke en nieuwe straatnamen nog geen lid van BE-Alert

© CLY
Redactie KW

De allereerste zitting onder het nieuwe bewind van burgemeester Luc Derudder verliep rustig en rimpelloos. De agenda nodigde bovendien niet uit tot harde discussies gezien het overgrote deel van de agendapunten in openbare zitting aanduidingen betroffen van afgevaardigden voor raden van intercommunales allerhande.

Twee punten waren van een totaal andere allooi. Namelijk de de naamgeving aan een tweetal nieuwe straatnamen en het al dan niet lid worden van BE-alert door de gemeente. Wat de nieuw straatnamen betreft was meerderheid en oppositie vlug akkoord over de naam Groene Jagerstraat een zijstraat van de landelijke Papegaaistraat waar Durabrick een tiental woningen neerpoot.

De twee nieuwe straatnaam van ‘Vogelzangstraat’, die zal worden gegeven aan een zijstraat van de Hoogstraat voor een nieuwe verkaveling gelegen achter de woningen in de Meulebekesteenweg kon niet reken op de sympathie van oppositieraadslid Stijn Manhaeve. Hij wist te vertellen dat er op die plaats een bosje gelegen is dat de naam heeft van kastanje bosje.

Hij vroeg zich dan ook af waarom men niet voor die naam koos maar volgens de burgemeester bestaat de naam van vogelzang bosje al langer. Ten slotte informeerde oppositieraadslid Marleen Lefebre waarom de gemeente nog steeds geen lid is van BE-alert. Volgens de burgemeester is Oostrozebeke inderdaad nog niet toegetreden tot de organisatie omdat het schepencollege nog met heelwat vragen zat maar die zijn intussen beantwoord. De burgmeester verklapte nog dat hij het dossier genegen is en dat de gemeente wellicht heel binnenkort zijn handtekening zal plaatsen. Op de foto de toegang naar de Vogelzangstraat.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier