Oostkampse CD&V stelt programma en kandidaten voor

© (Foto GST)
Redactie KW

Met een ontbijt voor meer dan 300 personen werden de kandidaten en het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Met een volledige lijst en een kandidaat voor de provincie is CD&V ambitieus om de behaalde uitslag van 6 jaar geleden te evenaren en het zelfs nog beter te doen op 14 oktober.

“Ons toekomstgericht programma bouwt verder op het fundament dat onze partij de voorbije decennia in Oostkamp heeft gelegd. Hiervoor luisteren we naar wat de mensen belangrijk vinden, zonder ons zelf te verliezen in de waan van de dag of de sociale media-hype van het moment. Het is een programma waarin we heel bewust verantwoordelijkheid nemen centraal stellen en de verantwoordelijkheid nemen voor de inwoners van vandaag en die van morgen en overmorgen. We nemen verantwoordelijkheid voor onze eigen gemeente, maar ook voor de ruimere regio en zelfs de hele planeet.” Aldus lijsttrekker Jan de Keyser.

Duurzame ontwikkeling

“De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG) van de Verenigde Naties blijven een leidraad voor onze beleid. Momenteel is Oostkamp al één van de 20 Vlaamse SDG-pilootgemeenten en dit is het pad dat CD&V Oostkamp verder volgt. We nemen niet alleen onze verantwoordelijkheid in Oostkamp maar spelen ook een voortrekkersrol in onze regio als het aankomt op intergemeentelijke samenwerking. We hebben de afgelopen jaren al heel wat initiatieven geïnitieerd en ondersteund en zullen dit blijven doen. Samen staan we immers sterker en kunnen we bovenlokale oplossingen uitwerken. Heel wat problemen en uitdagingen stoppen nu eenmaal niet aan de grenzen van een gemeente. We hebben eveneens een verantwoordelijkheid voor de komende generaties. We werken niet alleen voor u vandaag, maar ook voor hen later. Onze voorstellen hebben dan ook een duidelijke meerwaarde voor toekomstige generaties. We engageren ons opnieuw om de schuldenlast per inwoner te laten dalen, terwijl we het niveau van dienstverlening nog willen versterken. Om dit te bereiken moeten we efficiënt en kostenbewust met de beschikbare middelen omspringen. Hierin staat samenwerking erg centraal. ” weet huidig burgemeester Jan de Keyser te vertellen, ” Er is een duidelijke link tussen de klimaatsverandering en onze huidige levenswijze. Hierin moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen. Een lokaal bestuur is erg goed geplaatst om hier rond te werken. We willen het goede voorbeeld geven, sensibiliseren, mogelijkheden creëren en initiatieven opzetten. “CD&V Oostkamp wil na de verkiezingen ook de verantwoordelijkheid verder opnemen voor de mensen die nu in de gemeente wonen. Oostkamp moet immers voor iedereen een aangename plek blijven om te wonen, te leven, te werken en te ondernemen. In de visietekst OOSTKAMP2030 staan verbondenheid, betrokkenheid en toegankelijkheid centraal. Uit CD&V programma komt duidelijk naar voor dat ze deze toekomstvisie ten volle blijven onderschrijven en dat we nog sterker willen inzetten op mensen die op één of andere manier uit de boot dreigen te vallen.”

27 Kandidaten

Lijst wordt getrokken door Burgemeester Jan de Keyser. Gevolgd door Els Roelof op plaats 2, Sebastian Vande Ginste op plaats 3 en Katrien Talloen bekleed plaats 4. Delphine Roels staat op plaats 5 en wordt gevolgd door een aantal jongeren binnen de CD&V. Toben Braeckevelt op 6, Sam Vande Caveye op 7 en op plaats 8 volgt Bram Gheysen. Evy De Vlieghere krijgt plaats 9 toegewezen gevolgd door Justine Soulliaert (10), Nel Thieren (11) en de jongste kandidaat, 18 jaar Sim Deeren (12). Thomas Delputte staat op 13de plaats. Daarna komen drie kandidaten uit Baliebrugge: Joke Vandeputte staat op 14 , en op plaats 15 prijkt Liesbeth en Geert Pyfferoen op 16. Lieve Deketelaere, Nancy Van Compernolle en Laurence Binst bekleden de plaatsen van 17 tot 19 en op plaats 20 vinden we Nancy De Bruyne terug. Op 21 staat Chris Himpens, gevolgd door op 22 Geert Dewulf, Andy Dewitte op 23 en op 24 Liesbet Ally. De plaats 25 is voorbehouden aan Marleen Clarisse gevolgd door Geert Callebert op 26. Lijstduwer George Leekens sluit de lijst van 27 kandidaten af.

(GST – Foto GST)