Ondernemer Fabrice Goffin toch niet op Stadslijst

Redactie KW

Fabrice Goffin, bekend van Zora Bots, zal nu toch geen kandidaat zijn op de Stadslijst. Uit professionele overwegingen zet de ondernemer een stap terug.

“Tijdens de voorbereidende gesprekken voor de plaats van Fabrice Goffin op de Stadslijst werd altijd duidelijk gesteld dat opportuniteiten in zijn bedrijfsomgeving voorrang zouden krijgen“, zo luidt het bij de Stadslijst.

“Als ondernemer en ook als voorzitter van het Blauwe Kruis ga ik 100%, voluit voor mijn engagement. Van bij het begin is dat ook mijn uitgangspunt geweest voor mijn politiek engagement naar de Stadslijst toe. Enkele professionele ontwikkelingen van de voorbije weken zorgen er nu voor dat ik de komende maanden veel in het verre buitenland zal vertoeven. Kandidaat zijn voor de Oostendenaren en onvoldoende beschikbaar zijn voor hen, kan voor mij niet. Een half engagement is geen engagement. Dus daarom beslis ik nu om mij van de Stadslijst terug te trekken”, verduidelijkt de ondernemer.

“Fabrice heeft zijn verbintenis tegenover de Stadslijst steeds duidelijk uitgesproken. Wij kenden zijn voorwaarden. Om professionele redenen zal hij nu niet als kandidaat op de Stadslijst staan. Wij, als Stadslijst, hebben alle begrip voor zijn beslissing. Wij wensen hem dan ook het allerbeste voor zijn komende ondernemingen”, aldus lijsttrekker Johan Vande Lanotte.

Blijft lijst steunen

Fabrice Goffin blijft enthousiasme over het programma van de Stadslijst. “De programmapunten van de Stadslijst voor Oostende liggen mij sowieso erg nauw aan het hart. Ik zal ze dan ook, binnen mijn mogelijkheden én als Oostendenaar, kenbaar maken. De Stadslijst, lijsttrekker Johan Vande Lanotte, alle Stadslijstkandidaten en het programma hebben mijn steun“, vervolgt Fabrice.

“Het siert Fabrice enorm dat hij zijn engagement voor de Stadslijst vanaf de zijlijn wenst verder te zetten. En dat geeft ons ook vertrouwen om keihard het programma en het verhaal van de Stadslijst te verspreiden. Samen bouwen we aan de toekomst voor Oostende”, besluit Johan Vande Lanotte.

(HH)