Onafhankelijke stadslijst in Veurne krijgt concrete vorm

Mario Haelewyck zetelt vandaag in de gemeenteraad en zorgt daar af en toe voor een stunt. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De vorming van een onafhankelijke stadslijst in Veurne begint zeer concrete vormen aan te nemen. Dat laat Patrick Vercruysse, voorzitter van Open VLD Veurne, weten.

“Zonder dat ik details mag prijsgeven, kan ik al meegeven dat onze onafhankelijke stadslijst om een project gaat waarin iedere Veurnenaar zich zal kunnen terugvinden, los van elke ideologie. Elkaar vinden en verbinden is het motto. Alle lagen van de bevolking, zonder onderscheid van rang of stand, komen aan bod. Vooral jonge mensen moeten het opnieuw aandurven om hun nek uit te steken”, zegt Patrick Vercruysse, voorzitter van Open VLD Veurne. “Onze rol in dit project is coördineren. Half januari zullen wij een persconferentie organiseren en concrete informatie geven over dit prachtig project dat Veurne een nieuw elan zal geven”, klinkt het.

De stadslijst biedt ruimte voor onafhankelijke en nieuwe kandidaten. “Een eventuele stadslijst in Veurne ligt op de ontwerptafel, maar is momenteel nog prematuur”, liet gemeenteraadslid Mario Haelewyck (Open VLD) enkele maanden geleden weten in deze krant. “Ik zou heel graag zo breed mogelijk gaan, met de focus op Veurne in al zijn facetten”, klonk het toen.

Mario Haelewyck zetelt vandaag in de gemeenteraad als eerste opvolger van Siegfried Geryl. Hij werd in 2012 verkozen als lijsttrekker van VIA (Veurne In Actie). Het raadslid is niet verlegen om een stunt, zo gaf hij eerder dit jaar de meerheid punten zoals in ‘Komen Eten’.

(MF)