Onafhankelijke lijst in Koksijde voert verkiezingscampagne met… drones

Redactie KW

Elwin Van Herck trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met een onafhankelijke lijst, ‘Koksijde Vooruit’. Met een aantal sterke ondernemers wil Koksijde Vooruit het tij doen keren, want de ‘macht der gewoonte’ van de traditionele politieke partijen doet hen ‘vastroesten in oubollige structuren’.

Koksijde Vooruit kiest voor individuele personen en niet voor een politieke kleur, en zal ook op een heel aparte manier campagne voeren.

“Wij kiezen voor het Scandinavische model” zegt Elwin. “Onze politieke cultuur kiest voor mensen en is gericht op het verbeteren van de individuele autonomie, voor meer participatie van de burger, waarbij we inzetten op twee belangrijke draaischijven: onze ondernemers en het toerisme. Het grote voordeel van onze partij is dat we anders en sneller denken dan de vastgeroeste traditionele partijen. Wanneer, zoals in Koksijde, één iemand 24 jaar lang aan het hoofd staat, dan kan het niet anders of je bent niet meer voldoende kritisch voor jezelf, je kunt nooit zo lang continu met frisse ideeën komen aanzetten. Eigenlijk zou er een wet moeten komen dat je maximum 2 legislaturen aan het hoofd van een gemeente staat! Traditionele partijen stellen zichzelf niet in vraag… Daarom kent het onafhankelijk Platform Vooruit zo’n succes. Vandaag ondersteunt dit platform 48 lokale delegaties. Het is echter niet onze bedoeling om kritiek te geven op het huidige beleid. We willen de knelpunten aanpakken vanuit ons ‘anders denken’. De aandachtspunten in Koksijde, met de oudste bevolking van het land zijn: goed zorg dragen voor onze senioren, de leegstand bestrijden, onze gemeente aantrekkelijk maken voor ondernemers en toeristen…

We zullen alle moderne technologieën inzetten om campagne te voeren. Daarbij zijn de sociale media natuurlijk belangrijk, maar we moeten ook opvallend campagne voeren. Daarbij gebruiken we een primeur: we zullen met drones vanuit de lucht lichtbeelden projecteren die onze campagne duidelijk zullen illustreren. Dit weekend nodigen we alle delegaties van Platform Vooruit uit in cc CasinoKoksijde op het Vlaamse congres met een avondvullend en ook feestelijk programma. We zetten alle middelen in om onze mooie badstad dynamischer te maken.”

(MVP)