Onafhankelijk lid is de nieuwe voorzitter van Content Kortemark

De 48-jarige Wouter Onraedt is de nieuwe voorzitter van de politieke partij Content. © foto Kurt
Redactie KW

De politieke partij Content Kortemark heeft voor de komende zes jaar een voorzitter: Wouter Onraedt (48). De sociale partij, die ontstaan is voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, wil niet wachten tot de verkiezingen van 2024 om van zich te laten horen. De beweging wil sociaal en ecologisch denkende krachten binnen de gemeente bundelen.

“Content ontstond voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 om positieve politiek te voeren in Kortemark”, vertelt de kersverse voorzitter Wouter Onraedt over zijn partij, die sinds de verkiezingen nog steeds niet met zekerheid weet of het nu al dan niet twee zetels wist te behalen in de gemeenteraad. “De basis van Content was SP.A Kortemark, maar de verkiezingslijst werd aangevuld met iemand uit Groen en een aantal onafhankelijken, onder wie ikzelf. In tegenstelling tot SP.A Kortemark is Content dus een jonge partij. Content is niet SP.A en vice versa. SP.A hielp wel deels onze visie bepalen.”

De lokale SP.A-afdeling blijft overigens bestaan, met Frank Rondelez als voorzitter. Een directe band met andere beleidsniveaus blijft belangrijk. Voor het eerst in vele jaren staat met Ann Devisschere zelfs iemand van SP.A Kortemark op de lijst voor het federaal parlement.

Neutralere blik

Vijf maanden na de gemeenteraadsverkiezingen is Wouter Onraedt verkozen tot de voorzitter van Content. “Aanvankelijk wou ik me geen kandidaat stellen”, vertelt Wouter. “Omdat ik geen partijbinding heb en ik dacht dat Content een SP.A-bastion was. Toen duidelijk werd dat ook de socialisten open stonden voor een voorzitter zonder partijkaart, kreeg ik wel interesse in het voorzitterschap. Het volledige bestuur bleek uiteindelijk enthousiast, want een onafhankelijke maakt het mogelijk om de zaken neutraler te bekijken.”

Sociale partij

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 kriebelde de politieke microbe al bij Wouter, maar de ultieme stap werd nog niet gezet. Na enkele gesprekken in de zomer van 2018 bleek hij snel op dezelfde golflengte te zitten met de mensen van de partij waarvan hij nu voorzitter is.

Content is een sociale partij die zich vooral engageert voor de burger en de zwakkeren in Kortemark. De partij heeft ook een groene invalshoek. “Ik luister naar iedereen die een mening heeft”, zegt Wouter Onraedt. “Dan kunnen we kijken of we met die mening de partij kunnen verrijken. Content wil ook vanuit de oppositie mee bepalend zijn voor het gevoerde beleid. We wachten niet tot 2024 om positieve voorstellen te lanceren. Mensen, ook en vooral uit de deelgemeenten, die zich op die manier willen engageren, zijn zeer welkom. Politiek is vandaag vaak te weinig opbouwend”, meent Wouter. “Politici debatteren soms zonder uitkomst en het is niet steeds duidelijk of ze weten waarover ze spreken.”

Wouter Onraedt heeft drie kinderen: Eline, Emma en Emiel. Met zijn vrouw Sandra Warreyn heeft hij een stiefdochter Tove en stiefzoon Winne. Zij wonen in de Koutermolenstraat in Kortemark.

(Friese Landuyt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier