Nog eens acht NV-A’ers van Zonnebeke steunen nieuwe partij INSAMENSPRAAK

Ook voorzitter Stefaan Cardoen neemt ontslag uit de N-VA. © TP
Redactie KW

De acht hekelen de aanpak van N-VA.

Guido Bruggeman, Rik Cleenewerck, Gerarda Corneille, Andrea Declercq, Jaak Lepere, Griet Vanlangendonck, Christoph Zole en voorzitter Stefaan Cardoen nemen ontslag als bestuurslid in het N-VA-afdelingsbestuur van Zonnebeke.

“Wij willen alle steun verlenen aan het nieuwe politieke project van INSAMENSPRAAK, waar wij als democratisch ingestelde N-VA’ers ten volle kunnen achterstaan”, klinkt het in een persbericht. De bestuursleden volgen daarmee het voorbeeld van N-VA-schepen Luk Hoflack en oud-burgemeester Dirk Cardoen.

“Zij werden uit de partij gezet werden, omdat ze tegemoet kwamen aan de wens van de grote meerderheid binnen ons bestuur.” De ontslagnemende bestuursleden wijzen N-VA-schepen Michiel Descheemaeker en “een kleine minderheid binnen de partij” met de vinger. “Die minderheid begon zich zelfs te wagen aan anonieme dreigbrieven, waarin mensen in hun privéleven werden aangevallen.”

N-VA reageert

“Het afdelingsbestuur van N-VA Zonnebeke heeft kennis genomen van het feit dat een aantal voormalige N-VA-leden niet wenst te kiezen voor een eigen sterk N-VA verhaal voor Zonnebeke, maar wil aansluiten bij het project van sp.a Zonnebeke”, zegt nieuwe voorzitter Luc Delancker.

“Het standpunten de partijstatuten van N-VA nationaal zijn klaar en duidelijk: iedereen die beslist te kandideren op een niet goedgekeurde lijst, zet zichzelf buiten de partij. Wij kunnen er dus enkel akte van nemen dat zij zelf verkiezen om uit de N-VA te stappen. N-VA nationaal heeft ons gisterenavond uitdrukkelijk bevestigd dat het lidmaatschap van betrokkenen wordt geschrapt. Dit alles biedt minstens het voordeel van de duidelijkheid en toont aan wie N-VA als ongebonden en ambitieuze partij in Zonnebeke wenst uit te bouwen. Wij werken nu met een enthousiaste en eendrachtige ploeg aan een duidelijk en vernieuwend N-VA-project ten gunste van de Zonnebeekse bevolking. N-VA is een sterk merk met een sterk verhaal. Zeker ook in Zonnebeke! “

(TP/NVZ)