Nieuwpoort stelt nieuw schepencollege en bevoegdheden voor

Redactie KW

Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) stelde zijn nieuwe bestuursploeg voor. Hij maakte meteen ook enkele prioriteiten bekend.

CD&V behaalde op 14 oktober een klinkende overwinning. De partij veroverde met 15 zitjes in de gemeenteraad, op een totaal van 21, een meer dan comfortabele absolute meerderheid. Praktisch geen nieuwe gezichten in het schepencollege, maar wel een opvallende nieuwkomer: vierde schepen Ann Gheeraert is de kleindochter van voormalig burgemeester Floribert Gheeraert en de dochter van diens zoon Willy, die schepen was van 1971 tot 1976. Zij kreeg de bevoegdheden cultuur, toerisme en erfgoed. Burgemeester Geert Vanden Broucke blijft verantwoordelijk voor onder meer het algemeen beleid, ruimtelijk ordening, openbare werken en verkeersveiligheid. Eerste schepen Bert Gunst ruilt zijn bevoegdheid toerisme in voor sport, jeugd en onderwijs. Voor tweede schepen Kris Vandecasteele liggen er geen al te grote verschuivingen in het verschiet. Hij blijft bevoegd voor landbouw, visserij en milieu. Derde schepen Frans Lefevre neemt afscheid van het OCMW-voorzitterschap en staat voortaan in voor een ruim takenpakket dat onder meer financiën, huisvesting, woonbeleid, informatica en dierenwelzijn bevat. Jos Decorte zetelt vanaf 2018 in het college als voorzitter van het Bijzonder comité voor de Sociale Dienst. Hij neemt verder sociale zaken en gezinsbeleid voor zijn rekening. Voormalig schepen Rik Lips krijgt het voorzitterschap van de gemeenteraad.

Het nieuwe bestuur treedt aan op 3 januari en staat voor nogal wat uitdagingen, zoals de mobiliteit in een drukke kuststad. “We zijn van plan om ondergrondse parkings aan te leggen ter hoogte van de Kaai en in Nieuwpoort-Bad”, geeft Vanden Broucke mee. “Verder komt er een nieuw dienstencentrum. We starten met de afbraak van de oude, daarvoor aangekochte gebouwen begin volgend jaar en hopen in 2020 te landen. En verder zullen we werk maken van een nieuw sport- en jeugdcentrum.”

(DVL – Foto DVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier