Nieuwe staantribune voor voetbalclub Eendracht Machelen

Schepen Olivier Peirs bij de oude staantribrune van Eendracht Machelen. © MVW
Redactie KW

De beslissing tijdens de gemeenteraad om voetbalclub Eendracht Machelen (tweede provinciale) de mogelijkheid te geven een nieuwe staantribune op te trekken, was een uitschieter tijdens een zitting met opvallend veel administratieve punten. Een toelage van 25.000 euro werd goedgekeurd.

“Na het opmeten van de stormschade is de staantribune duidelijk in verval”, aldus sportschepen Olivier Peirs ( GVZ). “Een opfrisbeurt, zeg maar een nieuwe staantribune, is dus gewenst. In samenspraak met de voetbalclub zal daar werk van gemaakt worden.”

“Het is niet de bedoeling dat het gemeentebestuur instaat voor de plannen en de realisatie van de nieuwbouw. Dat geven wij in handen van de club.”

Tegen eind dit jaar

“Wij voorzien dus het geld, zij zoeken de ontwerper en de aannemer om een tribune neer te planten die de club hard nodig heeft. Het is de bedoeling om zo vlug mogelijk met de werken te starten zodat hopelijk tegen het einde van dit jaar alles is gedaan en Eendracht Machelen met een nieuwe tribune na de winterstop de competitie kan hervatten.”

“Zoals bekend komt ook de infrastructuur van de site ‘Waalmeers”, waar Jong Zulte traint en ook de jeugdploegen spelen, in beeld. De gesprekken zijn lopend. Die realisatie zal echter niet meer voor dit jaar zijn. Eerst moet op de site het RUP aangepast worden. Enkele jaren geleden was er al steun voor nieuwe kleedkamers bij Olsene Sportief”, besluit schepen Peirs.

Henk Heyerick (CD&V) is, met zijn fractie, zeker niet tegen het voorstel om een toelage te geven aan de voetbalclub Eendracht Machelen.

“Het systeem van investeringstoelagen werd door CD&V in het leven geroepen in de vorige legislatuur”, reageert Henk Heyerick. “Op zich is dat een goed systeem om de club verantwoordelijk te maken voor de uitvoering en dus zoveel mogelijk uit het toegekende budget te halen.”

“Een club kan steeds vrijwilligers inschakelen en kan soms betere prijzen afdwingen dan een gemeente, hoewel ook hier de wet op de overheidsopdrachten van toepassing blijft.”

Totaal masterplan

“Onze fractie, die het optrekken van een nieuwe staantribune steunt, is van mening dat het anderzijds dringend tijd is een totaal masterplan op te maken voor de diverse voetbalsites om zodoende een gestructureerde renovatie van die sites te kunnen aanvatten.”

“Een club kan vrijwilligers inschakelen en soms betere prijzen afdwingen”

“Dat kan dan versneld en gepland gebeuren met een totaalvisie waar we met zijn allen omtrent het voetbal in Zulte naartoe willen. Een kwaliteitsvolle infrastructuur in de drie deelgemeenten moet hierbij het uitgangspunt zijn”, aldus nog Heyerick (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier