Nieuwe politieke partij in Koksijde heet ‘Koksijde Vooruit’

Onder impuls van Bart Pieters (links) en voorzitter Alain Decoster (rechts) wil Koksijde Vooruit ervoor zorgen dat de jeugd het er goed blijft vinden en niet moet verhuizen. © FD
Redactie KW

De onafhankelijke lijst ‘Koksijde Vooruit’ komt op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Koksijde.

Op zondag 14 oktober trekken Open VLD en CD&V opnieuw als kartel naar de kiezer in Koksijde. N-VA zal ook van de partij zijn. SP.A Koksijde trekt bij de verkiezingen alleen naar de kiezer. De open (oppositie)partij Impuls valt daarmee helemaal uit elkaar.

Fractieleider van Impuls, Elwin Van Herck, kondigde aan dat hij met een nieuwe partij zou starten en dat zonder overleg met SP.A. De partij trok daar haar conclusies uit en komt dus weer naar buiten onder eigen SP.A-vlag.

Nationaal platform in 44 gemeenten

Intussen sloegen rasechte Koksijdenaars Alain Decoster en Bart Pieters, bekend in het Koksijdse verenigingsleven, de handen in elkaar. Ze richtten de kersverse, onafhankelijke lijst ‘Koksijde Vooruit’ op. “Vooruit is een nationaal platform dat inmiddels in 44 Vlaamse gemeenten lokale politieke stromingen samenbrengt en dat los van politieke kleur en met een eigen identiteit”, aldus voorzitter Decoster.

Je kan niet geloven hoe graag we in Koksijde wonen, maar we willen graag dat onze kinderen dat ook nog kunnen

“Insteek voor deze mooie uitdaging is dat we samen met een toffe groep geëngageerde en goed geïntegreerde Groot-Koksijdenaars op een positieve en constructieve manier onze mooie gemeente willen helpen besturen. Je kan niet geloven hoe graag we in Koksijde wonen, maar we willen graag dat onze kinderen dat ook nog kunnen.”

Eerste magazine in de bus

“Naast een aantal heel originele punten zal ons programma voor een groot stuk steunen op wat leeft bij onze burgers. Binnenkort krijgen alle inwoners onze eerste magazine in de bus met daarin ‘De Koksijdse Bevraging’. Hier gaan we op zoek naar hun wensen en verzuchtingen. Je merkt dat we niet alleen willen inzetten op grote projecten, maar vooral op de Koksijdse burger zelf. Transparantie en een eerlijk beleid, daar gaan we voor, zonder geheimen voor onze bevolking. We nemen de positieve input van het huidige bestuur mee en proberen andere zaken te verbeteren met een visie op lange termijn. Na 24 jaar hetzelfde beleid is het tijd voor nieuwe ideeën en een frisse wind door onze prachtige gemeente.”

Miss België op bezoek

Alain Decoster en Bart Pieters zullen de komende weken voortwerken aan de lijst en afspraken maken met de kandidaten. Ze beloven met een sterke lijst op de proppen te komen, met zowel bekende als nieuwe namen. Ze nodigen bovendien alle inwoners van Groot-Koksijde uit om op zaterdag 31 maart naar het Casino af te zakken voor het evenement ‘Afspraak met de Koksijdenaar’.

Er is een acte de présence van Angeline Flor Pua (de huidige Miss België, red.), een bal met bekende dj’s en uiteraard een aangeboden toost.

(DS)