Nieuwe partij vindt 7 miljoen euro voor renovatie gemeentehuis De Panne te veel

13/07/18 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:33

Volgens de nieuwe politieke partij ACT!E maakt het gemeentebestuur in het grootste geheim en zonder inspraak plannen om het gemeentehuis te renoveren voor 7 miljoen euro. ACT!E vindt dit te duur voor een renovatie. Een nieuwbouw op het Koningsplein zou slimmer, goedkoper en toekomstgericht zijn.

Voorzitter Jochen Raymaekers en lijsttrekker kandidaat-burgemeester Wim Janssens onderzochten de zaak: "Door de verplichte inkanteling van het OCMW in het gemeentebestuur wordt het gemeentehuis te klein voor al het gemeentepersoneel. Het huidige gemeentehuis is verouderd en zit bovendien vol asbest. Een verbouwing hindert ook de goede werking van het administratief gemeentepersoneel. Hoewel ACT!E geen voorstander is van een fusie met de buurgemeenten, toch zal Vlaanderen binnen de komende 10 jaar geconfronteerd worden met een opgelegde fusieoperatie. Bovendien houdt men geen rekening met de digitale revolutie, waardoor de gemeenten met minder perso...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!