Nieuwe partij INZET maakt zich op voor de verkiezingen in Anzegem

We zien de eerste partijleden van INZET, met v.l.n.r. Pedro Verbrugghe, Daan Ryckoort, Mie Koopman, Frans Decoster, Pol Ostyn, Sofie Demurie, Davy Demets, Yannick Ducatteeuw, Jens Vancauwenberghe en Jeremie Vaneeckhout. © AD
Redactie KW

Tien maanden voor de verkiezingen van 2018 wordt een nieuwe politieke beweging in Anzegem gesticht: INZET. Onder die naam slaan enkele politici, onder wie schepen Jeremie Vaneeckhout, raadsleden Davy Demets en Yannick Ducatteeuw, maar ook enkele nieuwkomers, de handen in elkaar.

De voorbije jaren leerden de politici vanuit verschillende achtergronden elkaar beter kennen. “Doorheen moeilijke gebeurtenissen, zoals het overlijden van onze burgemeester Claude Van Marcke, de kerkbrand, politieke spanningen tussen meerderheid en oppositie… vonden we elkaar steeds opnieuw. Keer op keer werd ons duidelijk dat we vooruit moeten kijken met degene die hun eigen grote gelijk kunnen overstijgen. De mensen vragen naar bruggenbouwers. Daar kiezen we vandaag voor”, aldus de huidige schepen van Cultuur en Ruimtelijke Ordening Jeremie Vaneeckhout.

Lijsttrekker

De komende maanden gaan de initiatiefnemers verder met het uitbouwen van hun nieuwe project en de verdere lijstvorming. “Verschillende nieuwe kandidaten gaven aan mee te willen werken en binnen enkele maanden wordt de volledige lijst voorgesteld. Maar nu al is duidelijk dat ik de lijst zal trekken. Na de politieke en menselijke gebeurtenissen van de afgelopen jaren is er nood aan politici die de hand aan de ploeg slaan. Wij willen samen het verschil maken en ik ben bereid om hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Het gaat echter niet over politici, maar over de inwoners van onze dorpen. De ploeg van INZET heeft duidelijke trekkers en staat sterk in de breedte. We hebben ervaring op vele domeinen.”

Het gaat niet over politici, maar over de inwoners van onze dorpen

In voorbereiding van de verkiezingen gaan de kandidaten van INZET de komende maanden verder in gesprek met alle inwoners van de gemeente over waar zij van wakker liggen. De deuren staan open voor iedereen die wil meedenken en -werken. Een aantal speerpunten worden nu al duidelijk naar voor geschoven door de partij. “We kiezen voor levendige dorpen met een eigen karakter, leefbare, verkeersveilige buurten, verstandig en doordacht beleid dichtbij de inwoners, radicaal kiezen voor meer inspraak, kansen voor wie wil ondernemen en zorg voor wie het nodig heeft en een uniek hart voor natuur én landbouw”, klinkt het bij de nieuwe partij.

“Vanuit die principes beginnen wij aan ons project. De afgelopen decennia gebeurden zeker ook veel positieve zaken. We zijn niet tegen iets, maar we kiezen voor de volgende stap vooruit. We horen te vaak dat mensen ontgoocheld zijn in politiek of dat ze moeite hebben met het eigen grote gelijk. Wel, wij willen vooruit kijken en samen verder bouwen aan onze gemeente”, aldus de schepen nog.

(AD)