Nieuwe Ichtegemse gemeenteraad schiet uit de startblokken

De nieuwe Ichtegemse gemeenteraad met staand v.l.n.r.: Gilbert Bolle, David Van Moerkercke, Nadine Vanhee, Geert Vandaele, Patrik Wellekens, Erna Crombez, Isabel Deceuninck, Frederiek Vermeulen, Karl Bonny, Dirk Laleman, Rik Dewanckele, Koen Pattyn, Ann Deseintebein, Luc Vandewalle en Daniël Roose. Zittend v.l.n.r.: Luc Provoost, Willy Hosten, Jan Bekaert, Dieter Debacker, algemeen directeur Dimitri Decock, Lieven Cobbaert, Tina Ledaine en Magali Segers. Schepen Celesta Muylle kon door een ziekenhuisopname niet aanwezig zijn. © foto Coghe
Redactie KW

Woensdagavond vond de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad plaats. Daarmee kwam het tijdperk van burgemeester Karl Bonny definitief ten einde, al sprak zijn opvolger Jan Bekaert wel lovende woorden.

“Na deze noodzakelijke administratieve formaliteit kunnen we er echt aan beginnen”, klinkt het bij de kersverse burgemeester Jan Bekaert (W.I.T.). “Ik kijk ernaar uit om met Liberaal 2018, ditmaal als gelijkwaardige partners, de gemeente voor de komende zes jaar te besturen. In de vorige bestuursperiode hadden we met CD&V een coalitiepartner die een zetel meer had in het schepencollege. Dat is nu anders. We hebben alvast afgesproken om rustig onze tijd te nemen om het meerjarenprogramma voor 2020-2025 op te stellen. We zullen daarin moeten rekening houden met de bestaande budgettaire beperkingen. Verder zou ik uitgebreid hulde willen brengen aan mijn voorganger Karl Bonny. Hij is een van de weinige burgemeesters met dergelijke lange staat van dienst en al zijn verwezenlijkingen opsommen zou ons te ver brengen.”

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier