Nieuwe gezichten bij Allen 8830 in Hooglede

Fanny Roelens, Liesbeth Vermeersch, Marleen Desnouck en Filip Herman zijn de nieuwe aanwinsten voor Allen 8830. (Foto JT) © (Foto JT)
Redactie KW

Bij de nieuwe politieke beweging Allen 8830 werden enkele nieuwe namen toegevoegd aan de lijst van kandidaten die zullen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De groep wordt versterkt met Fanny Roelens, Filip Herman, Liesbeth Vermeersch en Marleen Desnouck.

Fanny Roelens (34) is opgegroeid op De Geite en bleef tot aan haar 25ste actief bij Chiro ‘t Geetje. Eerst als lid, daarna als leidster en tenslotte als volwassen begeleider. Ze werkt op de personeelsdienst van kliniek Sint-Jozef in Pittem. Daarnaast is ze ook actief in de badminton in Gits. “Mijn engagement draag ik al jaren mee. De jeugd ligt me zeer na aan het hart, maar ik heb eigenlijk voor iedereen een boontje, van jong tot oud. Een zorgzame gemeente is een warme gemeente, daar wil ik mij voor inzetten”, aldus Fanny.

Lokale handelaars

Filip Herman (46) is een geboren en getogen Sleihagenaar. Samen met zijn vrouw Fanny Verbrugghe runt hij een landbouwbedrijf in de Diksmuidesteenweg, waar ook zoon Ken en dochter Iene wonen. Sedert enkele jaren is zijn bedrijf ook een zorgboerderij. Als supporter van Eendracht Hooglede is de verdere ontwikkeling en realisatie van de sport- en speelsite op en rond het gemeentelijk speelplein voor Filip een belangrijk punt. Daarnaast heeft Filip aandacht voor de zelfstandigen in de gemeente. Filip: “De lokale economie is de motor van een gemeente. Kopen bij lokale handelaars vind ik zeer belangrijk. Zoek het niet te ver, lokaal winkelen is slim.”

Liesbeth Vermeersch (41), weduwe van Peter Carette, woont samen met haar zoontjes Otis en Mauro in de Bruggestraat. Wekelijks zit ze op het secretariaat van het parochiehuis voor de administratie van de parochie. Liesbeth werkt als administratief bediende bij Westvlees.

“Wat is er mooier dan een kind die zich op alle gebied ten volle kan ontplooien in de buurt waar hij opgroeit? De toekomst is aan de jeugd”, is de mening van Liesbeth.

Actieve senioren

Marleen Desnouck (61) is de duivel-doet-al bij seniorenknooppunt Vief Hooglede-Gits. Maandelijks zorgt ze samen met het bestuur voor een leuke activiteit voor actieve senioren. Marleen is een gepassioneerde landbouwster die zich samen met haar man Frans Pauwelyn inzet voor de promotie van het West-Vlaams rood, een runderras dat sedert enkele jaren ook erkend is als streekproduct.

“De landbouwer van vandaag moet niet enkel ‘boeren’, maar moet ook nog heel wat administratie verzorgen. Daarnaast heeft de landbouwer in een landelijke gemeente een belangrijke maatschappelijke rol. Gelukkig hebben de landbouwers in onze gemeente heel wat ‘gezond boerenverstand'”, aldus Marleen.

(JT)