Nieuwe beweging STIP scoort meteen in Izegem

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

N-VA blijft momenteel de grootste partij in Izegem, maar dé verrassing is de politieke beweging STIP. Met 1 op de 10 bureaus geteld klokken Kurt Grymonprez en co af op ruim 20 procent.

N-VA: 33,1 procent. STIP: 20,9 procent. Zo liggen de kaarten momenteel in Izegem. “Een onverwacht resultaat”, zegt STIP-lijsttrekker Kurt Grymonprez. De ex-schepen stampte de nieuwe politieke beweging uit de grond nadat hij na de vermeende terrastegelaffaire uit het schepencollege verdween. “Maar een revanche zou ik dit zeker niet noemen. Ik ben vooral blij dat we met onze ploeg zo goed scoren. Voor alle duidelijkheid: ik sta niet alleen in dit verhaal. En het feit dat huidig schepen Nadia Staes me in dit verhaal is gevolgd, zegt veel. De Izegemnaar heeft duidelijk vertrouwen in ons verhaal.”

Over mogelijke coalities wil Kurt Grymonprez zich nog niet uitspreken. “Maar we zijn bereid om met alle partijen te spreken, behalve met Vlaams Belang. Daarvoor liggen onze standpunten te ver uit elkaar.”

Vlaams Belang wordt met 12,7 procent dan weer de derde partij van de stad, gevolgd door CD&V (12, 2 procent) en groen (9,1 procent). SP.A (8,6 procent) en Open VLD (3,4 procent) sluiten de rij.