Nieuw schepencollege voorgesteld in Oostrozebeke

© JC
Redactie KW

Zondagochtend werd door de nieuw verkozen burgemeester Luc Derudder zijn nieuw schepencollege aan de pers voorgesteld.

Vanzelfsprekend verdwijnen een paar mensen uit het oude schepencollege. Het gaat om de oude burgemeester Karl De Clerck die stopt met de politiek en Marc Tieberghien die niet meer verkozen geraakte.

Het nieuw schepencollege dat vanaf januari 2019 de dienst uit maakt bestaat uit burgemeester Luc Derudder die instaat voor het algemeen beleid. Hij wordt geassisteerd door eerste schepen Carine Geldhof die het woonzorgcentrum onder haar bevoegdheden houdt.

Jonas Van D’Huynslagerwordt tweede schepen. Hij is een complete nieuwkomer in de raad en zal zich vooral inlaten met het jeugdbeleid. Derde schepen wordt Olivier De Marez die eigenlijk op post blijft maar een aantal bevoegdheden van de vroegere burgemeester overneemt zoals riolering en waterzuivering, lokale economie, middenstand en financiën.

Jacques Goemaere wordt vierde schepen en is hiermee terug van weggeweest. Begraafplaatsen, cultuur onderwijs en huisvesting zijn de voornaamste bevoegdheden. Marc Tieberghien verliest zijn schepenzetel maar wordt voorzitter van de gemeenteraad.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier