Nieuw schepencollege Dentergem bekend

Charlotte Vandemoortele. © (GF)
Redactie KW

Het gemeentebestuur heeft zijn huiswerk klaar over wie er in de nieuwe legislatuur als schepen in het college zal zetelen. Koenraad Degroote blijft zoals verwacht burgemeester en mag zich opmaken voor een zesde ambstermijn. Enkele huidige schepenen blijven aan, maar halverwege de legislatuur volgen enkele wissels.

De Eendracht-ploeg zat woensdagavond samen om te beslissen wie er in de volgende legislatuur schepen wordt. Daarbij werd niet geraakt aan het principe om de voorkeurstemmen te laten bepalen wie die functie mag opnemen. Zo mogen schepenen Yves Lambrecht (nu oa. mobiliteit en openbare werken) en Bart De Keukeleire (nu oa. jeugd, cultuur en onderwijs) in de volgende legislatuur aanblijven.

Over de bevoegdheden is nog niks beslist. “Die knoop hakken we de komende weken door”, vertelt burgemeester Koenraad Degroote. “Verder blijft Rita Delmotte (nu oa. landbouw, leefmilieu en senioren) schepen, maar halverwege de legislatuur geeft ze de fakkel door aan Charlotte Vandemoortele.” Zij behaalde bij de verkiezingen met 954 stemmen het vierde beste resultaat van alle Dentergemse politici en ziet dat verzilverd met een schepenambt.

Gunter Simoens.
Gunter Simoens.© (GF)

Hetzelfde verhaal geldt voor huidig schepen Philip Vanhaezebrouck (nu oa. financiën en sport). “Binnen twee jaar wordt hij 65 jaar en daarom geeft hij zijn schepenambt dan door aan huidig gemeenteraadslid Gunter Simoens”, gaat de burgemeester verder. “Tot slot wordt huidig gemeenteraadslid Tonny Berteloot vanaf januari de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter.”

(VD – GF)