Nieuw logo gemeente Langemark van Florian Broekaert

Het nieuwe logo ontworpen door Florian Broekaert. © PCO
Redactie KW

De samensmelting van gemeente en OCMW betekent dat Langemark-Poelkapelle voor het lokaal bestuur, één identiteit, één logo en één huisstijl. Het nieuwe logo tekende Florian Broekaert uit.

In juni 2018 lanceerde het vorig bestuur een oproep naar creatieve mensen die een nieuw logo konden ontwerpen. “De creatie van Florian Broekaert werd geselecteerd om onze gemeente met een nieuwe “look en feel” in de verf te zetten. Het straalt dynamiek en kleur uit”, zegt schepen Dominique Cool (N-VA) tijdens de voorstelling.

“Het nieuwe frisse logo past bij de dynamiek waar Langemark-Poelkapelle vandaag voor staat: ouderenzorg, jeugdwerking, mobiliteit, dorpskern(vernieuwing), openheid en transparantie. Dit proberen we te realiseren met het volledige team en de bevolking. Het logo moet een symbool worden van de rode draad die alle dienstverlening aan elkaar hecht en ons eigenheid bezorgen”, zei Dominique Cool.

Het nieuwe logo is niet ontworpen door een bureau maar door Florian Broekaert. Hij is derdejaarsstudent grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool in Gent.

(PCO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier