Nieuw Kortrijks stadsmuseum opent pas eind 2020

30/03/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 29/03/18 om 17:09

Museum 1302 in Kortrijk zal pas in het najaar van 2020 in een nieuw jasje steken. Hoe het belevingscentrum er binnenin uit zal zien, is nog onduidelijk, al lanceert het stadsbestuur wel de concepten stadsliving en ID1302. "We horen al jaren dat het stadsbestuur bezig is met de nieuwe invulling van Museum 1302. Maar het komt er niet van. Dit dossier is dus niet belangrijk voor de meerderheid", klinkt het vanuit de oppositie.

In 2013 besloot het huidige stadsbestuur om het museumbeleid in Kortrijk om te gooien. De plannen met Texture werden uitgevoerd, maar het Broelmuseum ging dicht. Museum 1302, tot slot, moest een nieuwe invulling krijgen: op de site van de Groeningeabdij moest een stadsmuseum komen. Vijf jaar later is er in het museum in het Begijnhofpark nog niets veranderd en dat zal zo nog een tijdje blijven. Project Museum X, dat in 2016 werd gelanceerd, resulteerde niet in een concreet plan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!