Niemand wijzer na politiek debat in Zonnebeke

Vlnr: Dirk Sioen, Luk Hoflack, William Doom en Koen Descheemaeker. © (Foto ZB)
Redactie KW

Café de Spoorlijn 64 zal afgelaten vol voor het politieke debat tussen de vier partijen die opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Velen waren gekomen, niet alleen om de standpunten van de partijen te kennen over bepaalde thema’s maar ook om te weten wie het met wie zal doen na de verkiezingen. De toeschouwers van dit laatste zijn op hun honger gebleven want elke partij zowel #team8980, InSamenSpraak, N-VA en Lijst Passendale beweerden dat er geen voorakkoorden waren.

Al waren er toch wel parijen die bijzonder lief waren voor elkaar. Alles werd in goede banen geleid voor de nieuwsverantwoordelijke van Radio 2 Evelien Vanwalleghem. Over de aangesneden thema’s toerisme en cultuur, economie, ruimtelijke ordening, mobiliteit, veiligheid enz.

Af en toe kwam er handgeklap of geroep uit de zaal al gelang het aantal supporters per partij. Het debat verliep sereen hoewel het water toch heel diep leek tussen bepaalde personen, merkbaar door de soms bitsige reacties. Als er nog geen akkoorden zijn, zullen de komende gesprekken, als er geen meerderheid is, niet van een leien dakje lopen. Wie het debat heeft gewonnen is moeilijk te zeggen elke partij scoorde op bepaalde punten maar Lijst Passendale kwam als jongste telg in de partijen toch duidelijk en klaar over.

(NV – Foto ZB)