Nico Blontrock “Ik werd gevraagd door vier partijen”

Foto Davy Coghe © Davy Coghe
Redactie KW

Na lang twijfelen koos de radiopresentator om zijn journalistieke carrière in de koelkast te zetten en te strijden voor een zitje in de Brugse gemeenteraad.

Met Nico Blontrock (55) haalde CD&V een grote vis binnen. Na lang twijfelen koos de radiopresentator om zijn journalistieke carrière in de koelkast te zetten en te strijden voor een zitje in de Brugse gemeenteraad. “Als je al 30 jaar in de journalistiek zit, dan krijg je toch een mening over bepaalde zaken. Het kriebelde een beetje. Zeker als er vier partijen contact opnemen. Bij de vorige verkiezingen gebeurde dat ook al, maar toen voelde ik me nog te jong.”

Ik heb eigenlijk geen politieke kleur, maar uit de partijprogramma’s bleek dat CD&V het dichtst aansloot bij waar ik voor sta. Het klikt bovendien heel goed met Dirk De fauw en Franky Demon. Toch heb ik er een paar weken van wakker gelegen. Zo lang dat ze bij CD&V wat nerveus werden”, lacht Nico, die de ambitie heeft om schepen te worden. “Lokale politiek heeft me altijd geïnteresseerd en ik denk dat ik kan bijdragen. Al mis ik mijn micro nu al verschrikkelijk. Maar spijt, dat heb ik zeker niet.”

(TV)