Nele Vanderhaeghe voortaan algemeen directeur van de gemeente Vleteren

19/03/18 om 22:40 - Bijgewerkt om 22:09

Aanvankelijk was Nele Vanderhaeghe sinds 2004, secretaris van het OCMW Vleteren.

Nele Vanderhaeghe voortaan algemeen directeur van de gemeente Vleteren

Op 1 september 2007 werd ze ook gemeentesecretaris, nadat ze als enige kandidaat slaagde in de examens. Nele Vanderhaeghe: "Ik was destijds al pionier om beide functies te combineren. Sindsdien zijn er al heel wat gevolgd, die er dan wel een stafmedewerker bij gekregen hebben, en dus meer een verschuiven van functie. Nu, ingevolge het nieuw decreet lokaal bestuur, bestaat de functie van OCMW-secretaris niet meer sinds 25 februari van dit jaar. Je bent nu algemeen directeur voor de gemeente die ook het OCMW behelst. In gemeenten waar er wel nog twee zijn, moet de gemeenteraad tegen 1 augustus beslissen wie van de twee het wordt op basis van titels en verdiensten. Gelukkig is dat voor mij niet het geval. Ik zal nu in plaats van 125% (90% gemeente en 35% OCMW), 130% vergoed worden, dat is ook van rechtswege."

Burgemeester Stephan Mourisse (Landelijke Volkspartij): "Destijds, in 2007, werden de prestaties van de secretaris in de personeelsformatie verminderd naar 90%, om de combinatie met het OCMW mogelijk te maken. In gevolge het nieuwe decreet lokaal bestuur, wordt dit weer uitgebreid naar 100%. De functie van OCMW-secretaris bestaat voortaan niet meer. Nu is Nele Vanderhaeghe 100% algemeen directeur van de gemeente (voor gemeente en OCMW). Nele wordt voortaan aangesproken als mevrouw de directeur. Genderneutraal dus. Vroeger was ze ook geen 'gemeentesecretaresse', maar wel secretaris.

Tijdens de gemeenteraad moest alleen akte genomen worden van het punt, er volgde dan ook geen enkele commentaar.

(AHP-Foto RVL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!