Nele Caus op tweede plaats Brugse N-VA

© Benny Proot
Redactie KW

Nele Claus werd voorgesteld op de nieuwjaarsreceptie in de foyer van de Stadsschouwburg.

Nele Caus is de eerste vrouw op de lijst van N-VA. Ze is een jonge moeder en ondernemer die medezaakvoerder is van de webshop Rock en Rosé en van het Pergola Kaffee. Ze is de levenspartner van Karel Hessels, voorzitter is van Horeca Brugge.

“Versterking voor de lijst”

Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche is tevreden. “Nele is de persoon die we zochten voor onze groep. Vanuit haar academische en professionele ervaring betekent Nele een meerwaarde. Tijdens onze voorbereidende gesprekken werd snel duidelijk dat zij de geknipte vrouw voor de tweede plaats is.” Afdelingsvoorzitter Dirk Barbier hoopt binnenkort de namen van nog meer nieuwe mensen bekend te maken.

In zijn toespraak wees kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche erop dat de spreuk “Plus est en vous”, die overal te lezen valt in Gruuthuse, ook geldt voor Brugge. Er zijn volgens Van Den Driessche meer mogelijkheden om de stad te laten schitteren. Zo pleitte hij voor de aanpak van de strandwijk in Zeebrugge.

Brugse schuldenberg aangekaart

Ook moet er snel een beslissing vallen over de tweede zeesluis, iets wat nu door de Brugse politici vertraagd wordt. Verder wil hij investeerders aantrekken naar Brugge om hier te ondernemen. Zo wil hij werk bieden aan de vele hogeschoolstudenten die in Brugge zitten.

Volgens N-VA moesten de Bruggelingen inspraak gekregen hebben in de dossiers van het beursgebouw waar men congressen, beurzen en een overdekte markt wil onderbrengen. De partij gelooft niet in deze combinatie. Tenslotte viel Pol Van Den Driessche uit naar de huidige schepen van Financiën, want tegen 2020 zou Brugge met 314 miljoen euro aan schulden zitten.

(SR/foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier