Natacha Lejaeghere volgend jaar op verkiezingslijst LDD Middelkerke

Natacha Lejaeghere keert terug naar LDD Middelkerke. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Onafhankelijk gemeenteraadslid Natacha Lejaeghere keert terug naar Lijst Dedecker.

Eind juni kondigde Natacha Lejaeghere haar vertrek aan bij Open VLD Middelkerke. “Ik kreeg van mijn partij niet de kans om te ontpoppen, integendeel. Ik werd ook niet veel betrokken in de dossiers, net zoals sommige andere gemeenteraadsleden”, meent Natacha Lejaeghere.

“Daarom volgde mijn beslissing om mijn ontslag in te dienen en te zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid. Ik had dit veel eerder moeten doen, want plots krijg ik van veel inwoners positieve reacties, maar hoor ik ook hun ongezouten mening over het beleid, de visie en de communicatie van het schepencollege.”

“Wanbeleid en willekeur”

De medeoprichter van LDD Middelkerke keert nu als het ware terug naar haar roots. “Met grote overtuiging en heel veel ambitie ga ik samen met Lijst Dedecker op naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Onze inwoners werden de laatste weken via de media op de hoogte gebracht van het wanbeleid en de willekeur in de ruimtelijke ordening. Terecht, want men moet weten wat er gebeurt met het belastinggeld van de burger en zijn gemeente. Eerlijk gezegd ben ik heel wat wijzer geworden, want ik durf, mag en wil nu vrijuit zeggen dat ik zeker niet meer gelijkgesteld wil worden met die mensen. Onze gemeente heeft dringend nood aan transparantie, vernieuwing, eerlijkheid en een duidelijke toekomstgerichte visie“, klinkt het.

“LDD Middelkerke had er geen problemen mee om mij terug te nemen. Integendeel, ik word er zelfs beter ontvangen dan destijds bij Open VLD Middelkerke na mijn overstap”, gaat Natacha Lejaeghere verder.

Na 2018 in schepencollege?

In 2012 stond Natacha Lejaeghere op de zesde plaats voor Open VLD Middelkerke, goed voor 665 stemmen. “Ik weet mijn plaats op LDD-lijst al, maar dat hou ik nog even voor mij. Een verkiesbare plaats? Op elke plaats kan je verkozen worden”, zegt de verzekeringsmakelaar diplomatisch. “Of ik kandidaat ben om schepen te worden mocht de partij in de meerderheid belanden na 2018? Dat zullen we zien, het woord is eerst aan de kiezer.”

(MF)