Nancy Ottevaere keert terug naar de Tieltse gemeenteraad

Nancy Ottevaere vond een nieuwe passie : schilderen. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

In de gemeenteraad van volgende week legt CD&V’er Nancy Ottevaere (46) de eed af. Ze volgt Joris Uyttenhove op, die naar Oostende is getrokken.

Nancy Ottevaere groeide in Gistel op en kwam op 8-jarige leeftijd in Aarsele wonen. “Ik volgde een opleiding in Tielt en Deinze, voor bejaardenhelpster. Die job oefende ik echter nooit uit. Ik was 18 jaar lang onthaalmoeder. In 2012 ben ik ermee gestopt”, zegt Nancy, die getrouwd is met Andy Van Maele en moeder is van drie zonen: Yarno (23), Yoran (20) en Yermo (15). Daarna werkte Nancy nog even in een lingeriewinkel in Tielt, en ook enkele maanden in de Hema. Dan sloeg het noodlot toe.

“Ik lijd aan CVS, het chronisch vermoeidheidssyndroom. Ook de diagnose fibromyalgie werd vastgesteld. Dat betekent letterlijk ‘pijn van spier- en bindweefsel’. Voor die ziektes ben ik in behandeling in het UZ Gent. Het gaat op en af, al vier jaar nu. Goede dagen wissel ik af met slechte dagen. Vroeger was ik een tafelspringer, nu kan ik mij weken aan een stuk niet goed voelen. Ik heb ook goede dagen. Dat maakt het vaak zo moeilijk om te aanvaarden. Ik leef dag per dag, ja.”

Schilderen

Intussen heeft Nancy een nieuwe hobby ontdekt: schilderen. “Het geeft me courage, ik kan mijn gedachten verzetten. Ik ben ook aangesloten bij de kunstkring van Aarsele, waarmee ik al tentoonstelde in het ziekenhuis van Tielt. Ik schilder graag abstract, met levende, felle kleuren. Door te schilderen voel ik me beter, opgewekter.” Daarnaast houdt ze ook van ander handwerk, onder meer kaarsen maken. “Vroeger had ik geen tijd voor hobby’s. Als moeder, als onthaalmoeder… veel tijd was er niet meer. Gelukkig helpt mijn partner ook in het huishouden, anders zou ik het ook niet redden. Nu ga ik ook weer voluit voor de politiek. Voor CD&V en Aarsele.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier