N-VA Zonnebeke stelt lijst voor: “Met een maand meer tijd hadden we zeker een volledige lijst”

De lijst voor N-VA. Sindy Braem, Johan Vander Meiren en Luc Vandecandelaere ontbreken op de foto © ZB
Redactie KW

Als laatste in de rij in Zonnebeke stelde N-VA zijn lijst voor waarmee de partij naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. De lijst telt 14 personen.

“Hadden we een maand meer tijd gehad, dan stonden we zeker met een volledige lijst”, zegt Koen Descheemaeker, vader van schepen Michiel Descheemaeker. “Maar niet getreurd. Onze lijst bestaat uit echt gemotiveerde mensen die een hechte groep vormen. We zijn ook de enige partij die onder onze eigen naam opkomt. Ik opteer dan ook liever voor een kleine groep idealisten en competente mensen die een ommezwaai willen in de politiek, met de nadruk op samenwerken en professionalisering.”

“Wij mikken niet op personen, maar voor ons zijn de programmapunten belangrijk. Na een moeilijke periode staan we er weer, vitaler dan ooit. We zijn blij dat we ook de jonge mensen een kans geven verkozen te worden. Koen Descheemaeker (54) uit Zonnebeke is lijsttrekker. Hij is bio-ingenieur en dokter in de medische wetenschappen. Liselot Wydooghe (21) uit Geluveld (bachelor bouw) staat op de tweede plaats. De derde plaats is voor bachelor wiskunde, fysica en chemie Bieke Lammertyn uit Passendale. Op de vierde plaats staat ambulancier en brandweermam Sam Calmeyn (28) uit Zonnebeke.

Voorzitter Luc Delancker (62) uit Zonnebeke, licentiaat handels- en financiële wetenschappen vinden we terug op de 5de plaats. Studente rechten Margaux Dispersyn (20) uit Beselare is de jongste kandidaat en kreeg plaats 6. Luc Vandecandelaere (59), master industrieel ingenieur landbouw uit Zonnebeke, prijkt op plaats 7. Jens Six (21) student rechten uit Zonnebeke vinden we terug op de 8ste plaats. Nele Lemaire (47) uit Zonnebeke is de dochter van wijlen Willy Lemaire die in Ieper gemeenteraadslid voor N-VA was. Zij staat op de 9de plaats. Op de 10de plaats vinden we Conny Houthoofd (53) licentiaat klassieke filologie. Ze wordt op de 11de plaats gevolgd door Sindy Bream (45) uit Zonnebeke die werkzaam is bij het OCMW. Licentiaat sociale en militaire wetenschappen Marnick Packet (61) uit Zonnebeke neemt plaats 12 voor zijn rekening. Veerle Van Houtte (47) uit Geluveld (gewezen voorzitter van Unizo) staat op 13 en lijstduwer is regent wiskunde en ballonvaarder Johan Vander Meiren (47) uit Beselare.

(NVZ – Foto ZB)